Jedan novi slučaj zaraze u Zagrebačkoj županiji, izliječene četiri osobe

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 7.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 187 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj novooboljeloj osobi više na području ispostave Samobor, dok su četiri osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 129 osoba, a sedam ih je preminulo.

Napominjemo kako se podaci koje svakodnevno objavljujemo u isto vrijeme odnose na podatke zaprimljene od stane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve –1 novi slučaj u ispostavi Samobor
*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – po 2 izliječena slučaja u ispostavama Samobor i Zaprešić

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime