Jazz rapsodija oduševila Lonjicu

0
Komunalac add

Treće izdanje festivala “Pod zvjezdanim nebom” u Lonjici otvoreno je na prvi dan ljeta rano jutarnjim glazbeno-likovnim performansom. U večernjim satima održan je koncert Jazz rapsodija na kojem su nastupili: Iva Gortan, Vlatka Kladarić, Tihana Sever, Tomislav Marić, Hana Dokuš i Jure Černeha. Voditelj na koncertu posvećenom jazz glazbi bio je Želimir Štefanović. Na repertoaru su bile pjesme Georga Gershwina, Barta Howarda, Johnnyja Burkea, Errolla Garnera, Sama Smitha, Drage Diklića, Branka Mihaljevića, Dragutina Britvića, Zdenka Runjića i drugih jazz skladatelja. Glazbenici su podarili predivnu večer na Drvenom mostu na rijeci Lonji. Bilo je to jedinstveno glazbeno-umjetničko iskustvo kako za same izvođače tako i za slušatelje. Koncert je bio završen zajedničkom izvedbom pjesme When the Saints Go Marching In. Festival je održan u organizaciji Udruge za promicanje kulture “DUD” iz Lonjice.

Vlatka Kladarić iz Đakova je studentica pjevanja i glazbene pedagogije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnica je raznih nagrada i priznanja kroz svoje obrazovanje, a od nedavno je postala članica ansambla Gradskog kazališta Komedija u Zagrebu. Tihana Sever je pjevačica u duši. Iskustvo je stjecala pjevajući u raznim bendovima i zborovima, a trenutno se usavršava u vokalnom studiju Ivane Galić. Iva Gortan iz Pazina, trenutno živi u Poreču, šire je postala poznata od kada je nastupila u TV showu The Voice Hrvatska i A strana. Jako voli jazz te aktivno nastupa u nekoliko sastava. ToMa, punim imenom Tomislav Marić hrvatski je kantautor i radijski voditelj. Od djetinjstva se bavi glazbom, a značajnije joj se posvećuje u studentsko doba. ToMa danas radi kao voditelj na Bravo radiju, izdaje pjesme i nastupa na raznim TV showovima. Hana Dokuš srednjoškolka je iz Lonjice koja je dosad svirajući trubu osvojila razne nagrade i priznanja, a od ove je godine studentica na Glazbenoj akademiji u Grazu. Sve izvođače je za klavirom pratio Jure Černeha iz Buzeta, student Muzičke akademije te istinski zaljubljenik u jazz glazbu.

Predsjednik Udruge DUD i Mjesnog odbora Lonjica Marko Antolković se svima koji su nazočili prekrasnom jazz koncertu zahvalio na dolasku, podijelio cvijeće glazbenicama te posebno naglasio potporu koju su pružili: Grad Vrbovec, Osnovna škola Marije Jurić Zagorke iz Vrbovca, tvrtka Blamark iz Lonjice, restoran Marija iz Vrbovca, fotografski studio Videomix iz Vrbovca, Udruga za kulturu i umjetnost Artoratorij iz Vrbovca, PUB Cubismo iz Lonjice, Udruga žena Lonjica i drugi.

Prekrasno glazbeno veće završile su članice Udruge Ružin krug iz Vrbovca s performansom „Pozdrav ljetu“. U cjelokupnom glazbenom zbivanju nije nedostajao ni kreket žaba, prelet sova i drugih noćnih životinja, što je bila dodatna draž na koncertu Jazz rapsodija. Lonjica se već treću godinu za redom pretvara u središnje glazbeno-umjetničko mjesto u Vrbovcu, a koju promiče naš poznati operni pjevač Marko Antolković.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime