Javni poziv za izbor članova Savjeta mladih Općine Gradec

0
Komunalac add

Općina Gradec jučer je objavila Javni poziv za izbor članova Savjeta mladih Općine Gradec. Savjet mladih ima pet članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a članovi se biraju na tri godine. Kandidati moraju imati od 15 do 29 godina te prebivalište na području Općine Gradec.

Kandidate mogu predložitit udruge mladih i udruge koje se bave mladima (športske, kulturne, vatrogasne zajednice, udruge roditelja, udruge žena) i drugi registrirani oblici organiziranja mladih sa sjedištem na području općine.

Prijedlozi kandidata podnose se osobno u pisanom obliku Izbornom povjerenstvu za provedbu izbora za Savjet mladih Općine Gradec, na adresi: Općina Gradec, Gradec 134, 10 345 Gradec.

Prijedlozi moraju sadržavati: ime i prezime kandidata, datum i godinu rođenja, prebivalište, obrazloženje prijedloga. Prijedlog mora biti ovjeren od strane predlagača. Jedan kandidat može biti predložen samo od jednog predlagatelja. Rok za podnošenje prijedloga je 15 dana od dana objave ovog poziva.

Inače, Savjet mladih osniva se s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Općine Gradec. Raspravlja o pitanjima koja su od interesa za mlade, predlaže Općinskom vijeću donošenje odluka i programa od značaja za unapređenje položaja mladih, daje mišljenje Općinskom vijeću prilikom donošenja odluka, mjera i programa od osobitog značaja za unapređenje položaja mladih na području Općine Gradec.

Javni_poziv_za_izbor_članova_Savjeta_mladih_Općine_Gradec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime