Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Izvještajnu sjednicu Skupštine, u Samoboru, održala je Vatrogasna zajednice Zagrebačke županije. Usvojen je program rada te plan prihoda i rashoda za 2023., kao i pravilnik o raspodjeli sredstava premije osiguranja u idućoj godini.

Način na koji nas Zagrebačka županija prati je način koji nas diže stepenicu više i od nas se očekuje angažman daleko veći od očekivanog. Sredstva koja dobivamo su viša nego što su zakonom predviđena, a mi to nastojimo višestruko opravdati svojim radom – zahvalio se predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek.

Foto: Zagrebačka županija

U ime Zagrebačke županije, koja je u 2022. godini Vatrogasnoj zajednici dodijelila 4.355.000 kuna, sjednici je prisustvovao zamjenik župana Damir Tomljenović i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

Vatrogastvo nema cijenu! To su naša najbolje uložena sredstva i to ste nam u svim situacijama pokazali – poručio je Tomljenović vatrogascima istaknuvši da su protekle godine, obilježene potresima i poplavama bile naročito teške za vatrogasnu službu, no da oni tu nisu ustuknuli. – Dapače, niste djelovali samo u okvirima naše županije već ste se stavili na raspolaganje diljem Lijepe naše, a uspjeli ste nam donijeti i zlato s Vatrogasne olimpijade – naglasio je Tomljenović.

Foto: Zagrebačka županija

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, istaknuo je da Vatrogasna zajednica u cjelini ne bi mogla biti ovako dobra da nisu dobra dobrovoljna vatrogasna društva općina i gradova i da nije dobra suradnja sa Zagrebačkom županijom. – Čestitam vam na sjajnom plasmanu na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, provedenim osposobljavanjima i odrađenim intervencijama. Imate sigurno jednu od najorganiziranijih vatrogasnih zajednica u Republici Hrvatskoj – pohvalio je Tucaković.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime