Izvanredna sjednica Gradskog vijeća: Vrbovec ima dvije nove gospodarske zone

0
Komunalac add

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnici su proglasili dvije nove gospodarske zone na području grada, proizvodno poslovne zone Luka jug II i Konak istok.

 

Cilj gradske vlasti je pomagati poduzetnicima, istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj te najavio gradnju u zoni Konak istok već ovoga ljeta. 

– Urbanistički planovi uređenja za zone Luka jug II i Konak istok su gotovi. Naša redovna sjednica će biti tek negdje za mjesec dana, nema potrebe da investitori čekaju. Znam da investitor u Konaku već dvije godine čeka da počne s gradnjom. Ne želimo mu stvarati prepreke, dodatna čekanja, neka započne s gradnjom što je prije moguće – pojasnio je Kralj razloge sazivanja izvanredne sjednice. 

Gradonačelnik je najavio da je u planu proglašenje i gospodarske zone Konak istok II. Naime,  u ožujku je također na izvanrednoj sjednici usvojena odluka o izradi urbanističkog plana uređenja te proizvodno poslovne zone.

– Ubrzano se radi na planu uređenja proizvodno poslovne zone Konak istok II. Očekujem da ćemo u lipnju održati još jednu izvanrednu sjednicu i nadam se usvojiti i tu zonu. Ponavljam, ovdje smo da raspravljamo o smjeru razvoja i budućnosti našeg grada. Poduzetnici su pokrenuli inicijativu, molim vas da ih podržite – zaključio je Kralj.

Nezavisni vijećnik Darko Dananić je upozorio da Konak nema riješen sustav odvodnje otpadnih voda.

– Budući da se radi i novi plan u Konaku, a prema riječima investitora tamo će Grad Vrbovec financirati pročistač otpadnih voda, volio bih da se predvidi rješenje te da se ne rade dva pročistača nego da se sve spoji u jedan, ali i da se automatski predvidi da se cijelo naselje može spojiti na taj pročistač – rekao je Dananić.

Nakon kraće rasprave vijećnici su zaključili da će se o tom pitanju posebno raspravljati nekom drugom prilikom, možda i na tematskoj sjednici, jer to ne utječe na proglašenje gospodarske zone i na gradnju u zoni.

Na sjednici je također usvojena odluka o usklađivanju granica naselja Lonjica, Peskovec, Negovec, Stančić i Štakorovec te grada Vrbovca i općine Brckovljani. Radi se o usklađivanju s katastrom, a na sjednici je napomenuto da ovom odlukom Vrbovec ništa ne gubi od svog teritorija.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime