Izlozi vrbovečke knjižnice u jesenskom ruhu

0
Komunalac add

U velikom izlogu Narodne knjižnice Vrbovec postavljena je izložba trojice umjetnika: Pere Mijića, Damira Ivezića i Marijana Bacha-Rojeckog. Izložba se može pogledati do 12. listopada 2022. godine. Za uređenje malog izloga pobrinulo se Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Inače, Damir Ivezić 40 godina radio je kao nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture u Vrbovcu i povremeno slikao. Posljednjih nekoliko godina posvećuje se slikanju utehnici akvarel. Posvećenost slikanju rezultirala je mnogim radovima raznovrsne tematike, među kojima prevladavaju pejzaži rijeke Mrežnice. Svoje radove izlagao je na likovnim kolonijama na Bajeru.

Marijan Bach-Royecki od malih nogu sklon crtanju i slikanju. Tijekom godina svoje radove izlagao je na raznim grupnim izložbama, a iza sebe ima i 3 samostalne izložbe. Slikarska tehnika koju uglavnom koristi je ulje na platnu.

Pero Mijić umirovljeni je profesor matematike i fizike. Već dvadesetak godina slika ulja na platnu i staklu, a najzastupljeniji motivi su mrtva priroda. Imao je niz skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je Likovnog društva Vrbovec od 1992.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime