Izložbe DVD-a Poljana

0
Komunalac add

Članovi DVD-a Poljana na čelu s predsjednikom Krunom Cvetekom i zamjenikom Igorom Lernatićem intenzivno rade na kreiranju svečane proslave u povodu 90. obljetnice društva koja će se održati u rujnu 2024. godine. Povodom toga se održavaju društveni sastanci na kojima se filtriraju inicijative, ideje, prijedlozi i sugestije hodograma svečane proslave. Uz članove društva na sastancima se nalaze i podupirajući članovi. Na zadnjem sastanku između ostaloga bio je i Željko Mršić Mrki koji je pomogao u pripremi i nabavi pića i jela te okrijepe za članove DVD-a koji danonoćno bdiju u razdoblju pojačane protupožarne zaštite i spremni su za razne druge intervencije.

U programu obilježavanja iduće godine predviđene su i dvije izložbe DVD-a Poljana koje bi se održale u Narodnoj knjižnici Vrbovec i u Vatrogasnom domu u Poljani. Stoga se radi na prikupljanju starih fotografija, dokumenata, isprava, diploma i ostalih društvenih predmeta.

To će ujedno biti i prve organizirane izložbe u povijesti DVD-a Poljana kojima se želi svekolikoj vrbovečkoj javnosti predstaviti bogato djelovanje društva u vatrogasnom, društvenom i javnom životu kako Poljane tako i u Vatrogasnoj zajednici grada Vrbovca.

U povodu priprema za organizaciju vatrogasnih izložbi predsjednik Kruno Cvetek je naglasio kako su počeci vatrogastva u Poljani vezani za početak 20. stoljeća, točnije za 1901. godinu kada su zabilježeni prvi vatrogasci koji su djelovali u okrilju DVD-a Vrbovec.

Vatrogasno društvo je u Poljani osnovano 1934. godine te neprekidno i aktivno djeluje do današnjih dana. Želimo samu svečanu proslavu iduće godine, između ostaloga, obilježiti i s dvije izložbe. One će ujedno biti i prezentacija našeg rada tijekom 90. godina. Ovim putem molimo i pozivamo sve naše bivše i sadašnje članove, kao i njihove obitelji da nam pomognu u organizaciji izložbi da nam dostave ili posude stare dokumente i slike, odnosno sve što je vezano na razvoj vatrogastva u Poljani. Prikupljanje starih dokumenata i isprava je zapravo i jednim dijelom vezano da se popune praznine u arhivi Društva, a s druge strane i kreiranje baze podataka za buduću monografiju o DVD-u Poljana – istaknuo je Cvetek.

Zdenko Brezarić

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime