Izložba vina vrbovečkog kraja

0
Komunalac add

Vrbovečka Udruga vinogradara i vinara organizira 18. izložbu vina vrbovečkog kraja koja će se održati 12. lipnja 2020. godine s početkom u 17 sati u prostoru Vinskog doma. Izložbu će otvoriti gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj koji će dodijeliti zlatne diplome vinarima. U sklopu izložbe nastupit će HKUD Petar Zrinski te Tamburaški sastav Svita. Organiziran je i domjenak za sve učesnike kao i proba ocijenjenih vina.

– Pozivam sve, ne samo članove udruge i izlagače, već sve građane dobre volje da se slobodno odazovu i budu s nama taj dan – poručio je predsjednik vrbovečke Udruge vinogradara i vinara Antun Štanfel.

Podsjetimo, krajem svibnja u Vinskom domu u Vrbovcu održano je tradicionalno ocjenjivanje vina našega kraja, u organizaciji Udruge vinogradara i vinara. Dvanaestero člana komisija, na čelu s prof. dr. Anom Jeromel iz Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagreba, kušala je i ocijenila čak 89 uzoraka. Od toga zlatnom medaljom ocijenjeno je 16, srebrnom 43, a brončanom 21 uzorak. Dva su vina dobila priznanje, a ove je godine bilo sedam odbačenih uzoraka.

Najbolja graševina sa 87 bodova je ona Andrije Korenike. Ostali zlatni su Zvonko Vuljanković (rajnski rizling i mješavina), Stjepan Crneković (neuburger i graševina), Mario Periša (traminac, plavac mali i chardonnay), Miroslav Horvat (merlot rose), Ivan Loborec (graševina), Franjo Tašler (rajnski rizling), Tomislav Vuljanković (cabernet souvignon), Antun Korenika (graševina), Božidar Pankretić (muškat žuti), Josip Sabolić (graševina) i Franjo Goričan (chardonnay).

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime