Izložba slika na svili Milke Prodanić

0
Komunalac add
Otvorenje izložbe slika na svili “Kretanja snova” autorice Milke Prodanić održat će se u četvrtak, 05. listopada u 19 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec.
Autorica u slikama na svili, sadržajno razvija četiri tematska ciklusa: apstrakcije, mrtvu prirodu, krajolike, snoviđenja. Zanimljivost slika je u rijetko viđenoj tehnici slikanja na svili, u izuzetnoj kolorističkoj ekspresivnosti. Oslikavanje svile je drevna, složena i teška tehnika, kojom se povjesničarka umjetnosti i profesorica Milka Prodanić bavi preko tri desetljeća, izlažući na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.
Inače, Milka Prodanić rođena je u Garešnici, diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu povijest i povijest umjetnosti. Slikarstvom se bavi od mladosti, a u Beču upoznaje tehniku slikanja na svili i time je odredila svoj stvaralački put i izraz. Pored slikarstva, svoj interes iskazuje i u domeni primijenjene umjetnosti te je članica Hrvatskog likovnog društva u Zagrebu. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime