Izložba slika “Etape tiranije”

0
Komunalac add

Izložba slika „Etape tiranije“ mladog umjetnika Ivana Oštarčevića otvorena je u prostoru vrbovečke udruge Artoratorij na adresi ulica Matije Gupca 3. Posjetitelji mogu vidjeti, kako sam autor pojašnjava, radove inspirirane sociološkom studijom našeg društva i naše povijesti iz osobne perspektive. Slike su nastale tehnikom akril na platnu i kolaž. – Koristio sam jednu točnu pop kulturnu referencu, negativca iz stripovnog predloška koji prolazi kroz različite transformacije te sam kroz te njegove transformacije odlučio prikazivati etape naše povijesti. Lik je postavljen u kontrastu s prikazanim povijesnim ličnostima i suvremenim bastionima uspješnosti i uzornosti te otkriva paralelu revizije poznatog o nekome ili nečemu. Sam lik je fiktivan, zato je slikan, a povijesne figure su fotografije kao dokumentacija onoga što jest ili što je bilo, a još uvijek nas prati – pojašnjava autor.

Inače, Ivan Oštarčević je crtač, grafičar, slikar i muralist rođen u Zagrebu gdje upisuje i završava studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku. Diplomirao je u rujnu 2015. godine te je član HDLU-a. Uz dva priznanja Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine izlagao je na sedamnaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, između kojih se ističu trijenale kiparstva, trijenale grafike i galerija Karas. Zbog aktivnog bavljenja oslikavanjem murala, sudjelovao je na raznim programima Art parka, oslikavanju u Laubi za vrijeme Nestvrstanih, 2020. na festivalu Zen Opuzen, a u veljači 2019. oslikava prostor unutar zatvora Remetinec u sklopu HDLU-ovog projekta „Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću“.

Izložba „Etape tiranije“ otvorena je do 26. veljače 2021. godine, a građani je mogu pogledati svaki radni dan od 18 do 20 sati i subotom od 10 do 12 sati. Inače, spomenutom izložbom udruga Artoratorij pokreće svoj izložbeni ciklus koji će trajati čitavu 2021. godinu. Uz sam izložbeni program uskoro kreću i popratni programi razvoja publike koji će obuhvatiti radionice različitog karaktera primjerene dobi posjetitelja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime