Izložba “Šivam ti priču” u Pučkom otvorenom učilištu

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u četvrtak, 12. rujna u 19 sati održat će se otvorenje izložbe “Šivam ti priču” autorice Ane Glasnović. Riječ je o ručno izrađenim, personaliziranim slikovnicama od filca i različitih drugih materijala. – Knjige igraju ključnu ulogu u načinu na koji otkrivamo svjetove koji nas okružuju. Ona za mene nije predmet, već svijet čarolija. Oduvijek njegujem dijete u sebi kojem nikada neću dopustiti da potpuno odraste. Zbog toga nastaju i ove slikovnice – naglašava autorica.

Također dodaje da slikovnice sadrže tematski i motorički raznolike igre u kojima djeca vježbaju svoje prste, um, maštu, ali isto tako uče i istražuju. Idealne su za poticanje rane pismenosti jer sadrže čitav niz aktivnosti koje podrazumijevaju sortiranje, povezivanje, oblačenje, uče otkopčavati i zakopčavati, uče slova, brojeve, oblike, praktične stvari iz svakodnevnog života poput vezanja cipela, učenja koliko je sati te se prepuštaju vlastitim maštovitim igrama.

– ‘Tiha knjiga predstavlja ručno proizvedenu knjigu u malom pogonu moje radne sobe, knjigu od tekstila ili bilo kojeg drugog materijala gdje svaka stranica donosi novu aktivnost ili set aktivnosti za dijete koje će ga istovremeno zabaviti i zaposliti – zaključuje autorica.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime