Izložba radova nekadašnjih učenika II. osnovne škole Vrbovec

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta, večeras u 19 sati, bit će otvorena izložba likovnih radova nekadašnjih učenika II. osnovne škole Vrbovec. Radovi koji će biti izloženi nastali su proteklih dvadesetak godina, a priređivač izložbe je Mateo Bajić – većina je radova podijeljena na kontrast akromatskih-kromatskih boja s motivom krajolika u tehnici tempere i primjenu linearne perspektive s motivom unutrašnjeg (kubnog prostora) u tehnici akvarela – naglašava Bajić.

Također, u tekstu kataloga izložbe, Bajić se osvrnuo i na likovnu kulturu koja je pomalo zanemarena u današnjem školstvu te je svedena na jedan sat tjedno istaknuvši kako osim odgojno-obrazovne vrijednosti likovnih aktivnosti nije zanemariva ni njihova terapeutska vrijednost. Radna terapija, primjerice, primjenjuje likovni proces za razvoj vještina i radnih navika, a bitna je i kvaliteta izrade te estetika konačnog produkta.

Na večerašnjoj izložbi posjetitelji će moći vidjeti, osim akvarela i radova u temperi, skulpture, medalje i grbove. U prigodnom programu nastupit će Vrbovčanka, klaviristica Mirela Mihajlović te klapa Koprivnica.

Izložba je otvorena do 21. studenoga 2019. godine, a može se razgledati svakodnevno uz prethodnu najavu u Tajništvu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime