Izložba “Portreti” anonimnog vrbovečkog umjetnika Ivana

0
Komunalac add

U Narodnoj knjižnici Vrbovec postavljena je izložba “Portreti” vrbovečkog umjetnika Ivana. Vrbovčani sljedećih mjesec dana mogu uživati u portretima domaćeg umjetnika, na kojima će se mnogi i prepoznati, budući da se na portretima nalazi veliki broj slikarovih prijatelja. Autor želi ostati anoniman, odnosno odaje samo svoje ime Ivan. Izložba je posvećena, prijateljima, obitelji, suradnicima, ali i ostalim sugrađanima koji će se prepoznati na autorovim portretima te tako i znati o kome se radi. Autor ovom izložbom predstavlja 80-ak svojih radova, najviše portreta, nešto pejzaža i životinja.

Likovno djelovanje samog umjetnika plijeni posebnom pažnjom jer su njegovi crteži svi u tehnici olovka i nešto malo drvena bojica. Kad sam pitala zašto uvijek olovka, a ne s vremenom i nešto drugo, budući da je itekako dorastao svakoj tehnici, lakonski je odgovorio, zato jer olovku i papir mogu uvijek i svugdje imati sa sobom.

Riječ o veoma nadarenom, maštovitom i kreativnom autoru koji od rane mladosti upija sve što se oko njega događa i tako kreće u svijet umjetnosti kako slikarske, tako i pjesničke, što radi za svoju dušu, pa tako stidljivo i skromno ulazi u svijet umjetnosti. Do sada je objavljena tek jedna njegova pjesma u zborniku kajkavske poezije, a svoj slikarski istančani senzibilitet ističe posebno prema portretima.

U svojoj prvoj samostalnoj izložbi, koja se ističe velikom snagom izričaja, potvrđuje karakter čovjeka koji širom otvorenih očiju gleda svijet ispred sebe i umjetnosti kojom iznosi snažnu istinu i trajnu emociju koja se vidi i u njegovim portretima koji zorno prikazuju osjećaje te se zrcali njegov pogled na svijet i ljude oko sebe, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Dubravka Rogožar

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime