Izložba “Naši fašnici” u vrbovečkoj knjižnici

0
Komunalac add

U izlozima Narodne knjižnice Vrbovec postavljena je izložba fotografija i maski Tihomira Marinkovića pod nazivom “Naši fašnici”. Organizator izložbe je Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Ova izložba je podsjetnik na višegodišnji fašnički program koji je Učilište organiziralo u suradnji s vrbovečkim vrtićima, školama, Turističkom zajednicom, udrugama, ostalim ustanovama te pojedincima.

Fašnički koncerti, radionice, izložbe te maskirana povorka bili su dijelom bogatog fašničkog programa u kojima je svake godine sudjelovalo preko 900 djece i odraslih. Limena glazba Vrbovec od početaka je bila glazbena pratnja povorkama, a program se održavao pod pokroviteljstvom Grada Vrbovca – poručuju iz POU Vrbovec.

Prvi dječji Fašnik u Vrbovcu održan je 1995. godine. Kasnije su se povremeno spajale dječje povorke i povorke odraslih. Mali vrbovečki fašnik najčešće se organizirao na sam Fašnik, u utorak, dan prije Pepelnice i početka Korizme. Datum je bio promjenjiv ovisno o tome kada je pojedine godine padao Uskrs. Tijekom proteklih 27 godina vrbovečkim su ulicama prodefilirale mnogobrojne maskirane skupine.

Izložba u knjižnici postavljena je uoči ovogodišnjeg Fašnika koji pada u utorak, 1. ožujka 2022. godine, a koji zbog epidemioloških razloga neće biti obilježen kao proteklih godina. Građani mogu pogledati izložbu sve do 2. ožujka 2022. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime