Izložba “Linija otpora” Valerije Jakuš u Garažama

0
Komunalac add

Otvorenje izložbe pod nazivom “Linija otpora” mlade akademske kiparice Valerije Jakuš održat će se u subotu, 01. travnja u 19 sati u prostoru AKC Garaže u Vrbovcu. Performativna instalacija “Linija otpora” se naslanja na Mladena Stilinovića koji je rekao da nema umjetnosti bez lijenosti. Stoga rad nastaje prema načelu lijenosti, ali u smislu promišljenog kreativnog djelovanja, gdje se san i odmor shvaćaju kao prostor za inkubaciju ideja, otpora i oslobođenja. Izložba je rezultat osobne refleksije i slika vlastitog kreativnog procesa.

Inače, Valerija Jakuš, mag.educ.art., rođena je 1992. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo u klasi prof. Petra Barišića na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine. Dobitnica je jedne od tri nagrade Trijenala na XIII. trijenalu hrvatskog kiparstva 2018. godine i Rektorove nagrade 2016. godine. Izlagala je na desetak skupnih izložbi od kojih valja istaknuti XIII. trijenale hrvatskog kiparstva, 34. Salon mladih, 17. Međunarodna izložba „Minijature“. Samostalno je izlagala u galeriji Kamba 2018. godine. Živi i stvara u Vrbovcu.

Navedena izložba dio je projekta AKC “Garaže” – cjelogodišnji program 2023 koji je financiran od strane Grada Vrbovca, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture i medija RH. Rad udruge u 2023. podržava Zaklada Kultura nova.

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime