Izložba fotografija Ive Lulić

0
Komunalac add

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec u četvrtak, 21. ožujka u 18 sati otvara se izložba “Čarobno kolo” autorice Ive Lulić. Riječ je o ciklusu umjetničkih fotografija koji je nastao kao dio projekta “Podravina između mitova i legendi” i predstavlja čarobni svijet nadnaravnih bića iz podravskih narodnih vjerovanja.

Iva Lulić rođena je 1979. godine u Zagrebu. Nakon gimnazije upisuje Filozofski fakultet u Zagrebugdje je 2006. diplomirala povijest umjetnosti i etnologiju. Fotografsku naobrazbu stekla je na Arhitektonskom fakultetu – Studij dizajna gdje je slušala i polagala trogodišnji izborni kolegij Fotografija i film.

Godine 2012. dobitnica je ULUPUH-ove nagrade za najbolju mladu umjetnicu.Profesionalno se bavi fotografijom od 2006. godine djelujući kao nezavisna fotografkinja. Članica je ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika – HZSU-a.

Pored značajnog broja samostalnih izložbi dosad je realizirala nekoliko autorskih umjetničkih projekata; Vile i vilenjaci – Artusi (2010.), SvijetArtusa – Gorski kotar (2011.), Krk – otok vila (2013.), Snoviđenja prošlosti (2013.), Nekoć u Vrbovcu (2014.)Podravina između mitova i legendi (2012.-2015.) te Začarana šuma – zaboravljen svijet mitskih bića Hrvatske (2021.).

U svojim projektima realizira poseban svijet iz mašte bez korištenja modernih mogućnosti računalnih efekata. Svijet u kojem se susreću realno i bajkovito postignut je znalačkom razradom koncepta, promišljenim likovnim korištenjem svjetla i boje u fotografiji te pronicljivom igrom očišta – odozgo, odozdo. Autorski projekti uspješno spajaju kvalitetan fotografski, ali i scenografski rad s elementima socijalnog, humanitarnog i edukativnog djelovanja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime