Izgradnja novog vodovoda započela i u Općini Rakovec

0
Komunalac add

U sklopu projekta izgradnje vodovoda Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok započelo je izvođenje radova u općini Rakovec, te je općina postala veliko gradilište.

Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije Zagreb – istok povijesni je projekt, jer obuhvaća i male sredine, a koje bi teško svojim proračunima mogle izgraditi vodovod i osigurati svojim stanovnicima besplatne priključke i sigurnu pitku vodu, te je jedan od najvećih vodoopskrbnih EU projekta u Hrvatskoj, istaknula je načelnica Brankica Benc.

Ideja, dugotrajna priprema, te sada konačno realizacija projekta vrijednog 883.885.327,00 kn, od toga EU sredstva 483.953.845,00 kuna, rezultat su profesionalizma i ustrajnosti župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, Hrvatskih voda, resornog ministarstva, te zajedničke tvrtke Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije – rekla je načelnica općine Rakovec.

Ova važna javna investicija, kojom se osigurava velik priljev EU sredstava na istok Zagrebačke županije, osigurat će nova radna mjesta te potaknuti gospodarsku aktivnost i potrošnju. To je naročito važno u trenutku kada su zbog pandemije Covid-19 ugrožena radna mjesta, ali i zaustavljeno puno privatnih ulaganja, smatraju u ovoj Općini.

Inače, u Rakovcu već postoje magistralni vodovod i mreža na oko 25 % pokrivenosti u naseljima, a sada će se mreža proširiti za dodatnih 11 km. Projekt pokriva i besplatne priključke za domaćinstva na novoj trasi, ali i na već postojećoj mreži. Radovi su započeli u Rakovcu i Dropčevcu, a nakon toga kreću u Dvorišću, Hruškovcu i Brezanima, što će u Općini Rakovec podići standard i stvoriti okruženje za bolji i kvalitetniji život svih stanovnika, smatra načelnica Benc.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime