Izgradnja Centra Crvenog križa Vrbovec u završnoj fazi

0
Komunalac add

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović obišli su danas radove na izgradnji Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec.

Tom prigodom uručili su ravnateljici vrbovečkog Crvenog križa Jeleni Mucko dodatak Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „To mi treba“ kojim Zagrebačka županija sufinancira troškove izgradnje ovog centra s 995 tisuća kuna, a Grad Vrbovec s 1 milijun kuna. Mucko je istaknula kako izgradnja Centra ulazi u završnu fazu. –U sklopu EU projekta To mi treba dobili smo 15 milijuna kuna za kupnju zemljišta, oprema, izgradnja. Zbog povećanja cijena građevinskih radova zgradu nažalost ne bi mogli završiti bez pomoći jedinica lokalne samouprave. Zahvajujem Gradu i Županiji koji su nam odobrili dodatna sredstva za financiranje izgradnje objekta – rekla je Mucko.

Živimo u izazovnim vremenima i drago mi je da ćemo zajednički pomoći Crvenom križu da ostvari ovaj projekt, naglasio je gradonačelnik Denis Kralj. –U Vrbovcu smo jako sretni što ćemo dobiti ovakav centar koji će unaprijediti skrb o osjetljivim skupinama društva u našem gradu. Ovo je jedna od tri nove zgrade socijalne namjene u našem gradu, novu zgradu gradi i Centar Stančić, uskoro očekujemo i izgradnju novog Centra za socijalnu skrb Vrbovec – rekao je Kralj.

Zagrebačka županija je dobro upoznata s problematikom njege za starije i nemoćne osobe i znamo da postoji manjak kapaciteta u tom području, zato nismo ni trenutka dvojili oko ove financijske pomoći, jer da nismo zajednički Županija i Grad stali uz ovaj projekt, ovoga objekta ne bi bilo. Izuzetno mi je drago što je ovaj projekt tako dobro napredovao i da će uskoro biti otvoren za korištenje svim osobama kojima je namijenjen – poručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Projektom će se stvoriti infrastrukturni uvjeti za pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe starije životne dobi, a to su; prostor za organiziranje dnevnog boravka za starije s brojnim animacijskim aktivnostima (kulinarske, kreativne, sportsko rekreativne, zdravstvene i kulturne radionice), prostor potreban za pružanje usluge pomoći u kući, kuhinja za pripremu i dostavu obroka, kupaonica za teško pokretne, odnosno nepokretne korisnike, uredi za stručno osoblje, kabinet za individualne i grupne tretmane, te dvije samostalne stambene zajednice za deinstitucionalizirane korisnike.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime