Izglasan i drugi paket mjera pomoći gospodarstvu

0
Komunalac add

Vijećnici vrbovečkog Gradskog vijeća danas su održali još jednu elektroničku sjednicu na kojoj je usvojeno svih 5 točaka dnevnog reda.

Jednoglasno je prihvaćen Program pomoći poduzetnicima za očuvanje poslovne aktivnosti zbog posebne okolnosti uvjetovane pandemijom COVID-19. Riječ je o namjenskim, jednokratnim potporama poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima. Danas je izglasan i drugi paket mjera pomoći gospodarstvenicima i građanima za vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-a 19. Mislim da smo kao grad tu u vrhu u Hrvatskoj po iznosima i pomoći našim sugrađanima. Ponavljam još jednom. Sve u cilju da pokušamo sačuvati što je moguće više radnih mjesta u Vrbovcu – naglasio je gradonačelnik Denis Kralj.

Jednokratne potpore isplaćivat će se u visini od 3.000 kuna poslodavcima koji zapošljavaju 1 ili 2 radnika, 5.000 kuna poslodavcima sa 3 ili 4 radnika te 7.000 kuna onima sa 5 i više radnika. Za realizaciju ove mjere osigurano je 500.000 kuna.

Donesena je i Odluka o kratkoročnom zaduženju Grada Vrbovca – Ne zadužujemo se jer nam nedostaje vlastitih sredstava za gradnju vrtića već da bismo imali dovoljno za gradnju dok nam ne stignu EU sredstva. Grad Vrbovec treba za vrtić dati cca 5 milijuna kuna, a iz EU sredstava smo dobili 7,4 milijuna. Naša sredstva nisu upitna, ali nismo još dobili novac iz EU-a pa je kredit tu za slučaj ako EU sredstva ne dobijemo do vrijeme. Vrtić se gradi, za sad lijepo napreduje i kredit je tu samo za slučaj da nam EU kasni sa isplatom sredstava – pojasnio je gradonačelnik Denis Kralj.

Uz navedeno, vijećnici su usvojili i Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Vrbovec te Izmjene i dopune Pravilnika o kupoprodaji zemljišta i sufinanciranju kupoprodajne cijene zemljišta u poduzetničkim zonama kojima se predviđa snižavanje cijene za velike kupce koji namjeravaju kupiti dvije ili tri parcele.

Na kraju sjednice jednoglasno je usvojena i Odluka o davanju suglasnosti na II. izmjene Plana upisa u novu pedagošku godinu u DV Vrbovec. Novi rok za upise u vrtić je 15. svibnja 2020. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime