Izabrana Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Željka Tomašec iz Jablanovca pokraj Zaprešića izabrana je za najuzorniju seosku ženu Zagrebačke županije za 2018. godinu. Tomašec se na obiteljskom, poljoprivrednom gospodarstvu na Jablanovcu, zajedno s obitelji bavi uzgojem svinja te uzgojem i preradom povrća. OPG Tomašec jedini je uzgajivač rasplodnog materijala čistokrvnih pasmina svinja Njemački landras u našoj županiji, a u svom reprocentru imaju četrdesetak krmača. Osim svinjogojstvom, na desetak hektara zemlje uzgajaju tridesetak vrsta povrća, a imaju i plastenike u kojima uzgajaju flance povrća i cvijeća.

Žena je ta koja drži obitelj na okupu i drago mi je da je upravo meni pripala ova vrijedna titula– rekla je Tomašec koja je prije nekoliko godina svoj OPG prenijela na svog sina za kojeg se nada da će biti još uspješniji u njegovom vođenju. Za prvu pratilju izabrana je Božica Vrhovec iz Pluske, a drugu pratilju Renata Šinko iz Hrebina. Njih tri predstavljat će Zagrebačku županiju na izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, 21. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, podsjetio je na same početke ovog projekta koji je, prije 18 godina, iniciran upravo u Zagrebačkoj županiji. -Ovim projektom želimo skrenuti pozornost čitavom društvu koliko one zapravo doprinose na ruralnom području, odnosno želimo pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine- rekao je Kraljičković.

Najuzorniju seosku ženu Zagrebačka županija je nagradila s 5000 kuna, prvu pratilju s 4000, a drugu s 3000 kuna.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime