Iz Vrbovca u Čakovec poslana pošiljka plastičnih čepova za oboljele od leukemije i limfoma

0
Komunalac add

Gradska udruga umirovljenika Vrbovec poslala je u Čakovec sakupljene plastične čepove Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Podsjetimo, umirovljenici su proveli humanitarnu akciju pod nazivom „Čep do čepa, za kapljicu skupog lijeka“. Umirovljenicima su u ovoj humanitarnoj akciji pomogli i mnogi građani, ne samo u nabavljanju potrebnih lijekova, već i u očuvanju okoliša.

Ovo je humanitarna i ekološka akcija. Sakupljene plastične čepove odvezli smo u Čakovec, Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Oni će prodajom plastičnih čepova nabaviti skupe lijekove koje trebaju onkološki bolesnici – poručila je Marica Smolec, tajnica Gradske udruge umirovljenika.

Plastične čepove u Čakovec je prevezla Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca. Gradska udruga umirovljenika nastavlja sa sakupljanjem plastičnih čepova. Građani mogu plastične čepove odložiti u kutiju postavljenu u hodniku na ulazu u prostoriju Gradske udruge umirovljenika Vrbovec, u zgradi Fine.

Inače, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma provodi akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” od 2013. godine. Akcija se provodi na području cijele Hrvatske, a u nju su uključene brojne tvrtke, ekološke udruge, dobrovoljna vatrogasna društva, škole, vrtići, vjerske zajednice, komunalna poduzeća i drugi.

 

(Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime