Iz tiska izašla knjiga “Pjesništvo vrbovečkoga kraja: perlice u sivilu povijesti”

0
Komunalac add

Nakon godinu dana iz tiskare je izašla knjiga “Pjesništvo vrbovečkoga kraja: perlice u sivilu povijesti”. Suautori su prof.dr.Ivan Koprić, prof. Irena Habeš Koprić i umirovljeni novinar Franjo Simić. Nakladnik je Udruga Avis Rara Studio iz Vrbovca.

Recenzenti spomenute knjige su Krešimir Bagić, Vlaho Bogišić i Damir Demonja, dok je uvodnu studiju napisao Ivan Koprić. Inače, knjiga je opsega preko 420 stranica, a u nju je uvršteno 60 autora, pjesnikinja i pjesnika povezanih s vrbovečkim krajem.

Mnoge se pjesme uvrštenih autora objavljuju po prvi put, a među njima svakako valja spomenuti pjesme prevedene s latinskoga, što je obavila Irena Bratičević. Osim prevoditeljice, u pripremi knjige pomogao nam je velik broj institucija i pojedinaca iz Hrvatske, čak i neki iz inozemstva. Tijekom rada na ovoj knjizi i sami smo puno toga naučili, istražili i pronašli, što nam je dalo par ideja za daljnji rad. Naravno, broj od 60 pjesnikinja i pjesnika povezanih s ovim nevelikim krajem sam po sebi je impresivan. Veselim se promociji i puštanju ove knjige u život – poručio je prof.dr. Ivan Koprić na svom facebook profilu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime