Ivan Tomašinec je novi predsjednik Gradske udruge umirovljenika Vrbovec

0
Komunalac add

Izvanredna izborna skupština Gradske udruge umirovljenika Vrbovec na današnjoj je sjednici izabrala Ivana Tomašinca za predsjednika, a potpredsjednici su Zlatica Jagatić i Josip Košak. Marica Smolec obnašat će i dalje dužnost tajnika. Skupština je minutom šutnje odala počast preminuloj dosadašnjoj predsjednici Ankici Pavičić, koja je tu funkciju obnašala deset godina.

Gradska udruga umirovljenika Vrbovec donijela je dopune u svom programu rada za iduće razdoblje do 2024. godine. Cilj predloženih aktivnosti je pružiti ljudima treće životne dobi – starijima i nemoćnim u gradu Vrbovcu bolje uvjete življenja. Već početkom 2023. u gradu će biti otvoren Centar za socijalne usluge Gradskog društva Crvenoga križa, svojevrsni društveni dom. Umirovljenička populacija Vrbovca, pa time i Gradska udruga umirovljenika je partner u realiziranju niza programa kojeg provodi Gradsko društrvo Crvenog križa. To ujedno znači da će se Gradska udruga umirovljenika još više i aktivnije uključiti u te programe. Članovi udruge će sudjelovati u realiziranju, ali i u kreiranju programa.

Ciljevi su i volonterski se uključiti u dostavu obroka za najpotrebitije. Na našem podruju trenutno ima potrebitih 55 osoba. Pomoći Crvenom križu i Centru za socijalnu zaštitu pri evidenciji i prikupljanju podataka o najpotrebnijina, s ciljem da se nitko ne zaboravi.

I na kraju jedna među najvažnijim zadaćama Gradske udruge umirovljenika je spriječiti osipanje članstva te privući što više članova.  Ivan Tomašinec je izabran za člana Skupštine, a Marica Smolec za člana Izvršnog odbora Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

 

( Dragan Vicković)

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime