Ivan Spajić novi trener Rakovca

0
Komunalac add

U petoligašu Rakovcu je imenovanjem poznatog i iskusnog vrbovečkog igrača Ivana Spajića za novog trenera učinjen velik korak u konsolidaciji seniorske momčadi u borbi za ostanak u JŽNL-u.

To je treći trener Rakovca u sezoni 2020./21., a prije njega su na toj poziciji bili Goran Jurić i Željko Radotović. Iako će 42-godišnjem Ivanu Spajiću to biti prvo trenersko iskustvo, Uprava Rakovca mu je ukazala veliko povjerenje jer vjeruje da bivši igrač s međunarodnim i prvoligaškim iskustvom posjeduje znanje i iskustvo za ostvarivanje tog cilja.

Ivan Spajić je prve nogometne korake napravio u rodnoj Loznici, pa je zatim igrao u Radničkom iz Novog Beograda. U Radniku iz Bijeljine igrao je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Potom je svoju igračku karijeru ostvario u Hrvatskoj u slijedećim klubovima: Naftaš Ivanić (Ivanić Grad), Croatia Sesvete, Vrbovec, HAŠK (Zagreb), Križevci, Gorica (Velika Gorica), Strmec (Bedenica), Dubrava i Ban Jelačić (Banovo). Od 2018. godine je član veterana Vrbovca.

Radotović

Predsjednik Rakovca Željko Radotović komentirao je angažman trenera Ivana Spajića naglasivši kako je u proljetnom dijelu 2021. godine glavni cilj Rakovca ostanak u najelitnijem nogometnom razredu Nogometnog saveza Zagrebačke županije.

Stoga smo povjerenje u tako delikatnom trenutku poklonili Ivanu Spajiću, koji svojim velikim i bogatim igračkim iskustvom može izazvati pozitivan šok među igračima te povratiti samopouzdanje i pobjedničku duh. Planiramo se pojačati s par kvalitetnih igrača i time dodatno pojačati konkurenciju, ali još smo uvijek u fazi pregovora te se nadamo da ćemo sve okončati do početka priprema. Planirali smo započeti s pripremama 1. veljače, ako će to biti dozvoljeno prema epidemiološkim mjerama. Ako se to ne dogodi igrači će trenirati individualno, prema planu priprema trenera Spajića – izjavio je Radotović.

Spajić

Ulazak u trenerske vode komentgirao je i Ivan Spajić, zahvalivši se Upravi Rakovca na ukazanom povjerenju.

Velika je ovo čast za mene na početku trenerske karijere i veliki nogometni izazov u mojem životu. Svjestan sam ozbiljnosti i težine trenutka u kojem se nalazi rakovečki petoligaš, ali želim pomoći da se Rakovec spasi od ispadanja iz JŽNL-a i sve svoje bogato igračko iskustvo ću usmjeriti prema tom cilju. Veliki problem nam čini neizvjesnost u vezi početka priprema zbog epidemije koronavirusa. Međutim, uvjeren sam da ćemo uz krajnje ozbiljan i odgovoran odnos svih nas u klubu zajedničkim snagama izboriti ostanak u JŽNL-u – zaključio je Spajić.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime