Ivan Cvok napustio HSS

0
Komunalac add

Ivan Cvok, donedavni član HSS-a Vrbovec i vijećnik vrbovečkog Gradskog vijeća u nedjelju je napustio svoju stranku. Glavni razlog izlaska iz HSS- a je neslaganje s vodstvom stranke u Vrbovcu. – Glavni razlozi su što HSS više nije ona stranka u koju smo se učlanili i s kojim smo deset godina živjeli. Ovaj HSS se pretvorio u nešto strogo lijevo što naš svjetonazor ne prihvaća. Mi jesmo za demokraciju, ali nismo za jednoumlje. Shvatili smo da u našoj gradskoj organizaciji, naš v.d. predsjednik sluša apsolutno sve što diktira gradonačelnik, to jest gospodin Kralj – rekao je Cvok dodavši kako je i njegov nedavan izlazak iz vrbovečkog Gradskog vijeća pridonio ovoj odluci.

–  Bio sam gradski vijećnik umjesto gospodina Beloševića, sklopom okolnosti sam se razbolio, pa nisam mogao doći na sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj sam ja dao prijedlog da se smijeni Dejan Jaić s mjesta predsjednika gradskog vijeća. Iritiran pozivima gradonačelnika Kralja da se nacrtam na tom Vijeću, još sam lakše donio odluku da izađem iz HSS-a. Nakon svega, tražio sam i pomoć Marine Glasnović iz županijske organizacije stranke, ali nisam je dobio, to me jako iznenadilo – zaključio je.

Prema tvrdnjama Ivana Cvoka iz MO Jug III izašlo je 80 do 90 posto članova. – Jako malo ih je ostalo. To nije bila laka odluka. Sastanak je trajao četiri sata. Bilo je jako emotivno i jako teško. Svi znaju da je moja vikendica napravljena u stilu Stjepana Radića. Moj pokojni djed je bio radićevac. Njegova braća bila su streljana 1945. godine, samo zbog toga što su bili u HSS-u. Tako da to moju familiju jako boli. Moja kćer je u stranci aktivna od osamnaeste godine. Ova odluka nije bila nimalo laka – pojasnio je Cvok.

Govoreći o svom budućem političkom angažmanu, Cvok je rekao kako je razgovarao s raznim političkim opcijama, ali mu je najbliža, kako kaže, nova opcija, a to je Milan Bandić. – To je nova opcija u Vrbovcu, nova politička scena. Za nas je to neki novi izazov, a to me jedino privuklo. Privukao me i moj bivši predsjednik iz HSS-a Dejan Jaić, bez obzira što se nisam slagao s njegovom odlukom da napusti HSS. Znam da je on vrijedan, radišan i pošten čovjek. To je mene i moje ljude najviše privuklo u novu stranku – rekao je na kraju sada već bivši HSS-ova Ivan Cvok.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime