Iva Lednicki i Dubravko Ferberuš pobjednici 2. kola Zimske lige trčanja

0
Komunalac add

U organizaciji Atletskog kluba Vrbovec u nedjelju je održano 2. kolo Zimske lige trčanja. Sudjelovalo je 19 natjecateljica i natjecatelja. Liga sadrži 6 kola koja se održavaju nedjeljom sa startom u 10 sati, a lokacija starta se mijenja svakog kola.

Ovo kolo startalo je kod Gradskog stadiona gdje su i službene prostorije Atletskog kluba Vrbovec te je trasa bila asfaltnom cestom prema Gaju, u nastavku do Luke te Zagrebačkom ulicom i kroz naselje Celine nazad do cilja ispred Gradskog stadiona. Ukupna duljina utrke iznosila je oko 9 kilometara. Pobjednici drugog kola su Iva Lednicki u ženskoj te Dubravko Ferberuš u muškoj kategoriji.

Nakon lige, u prostorijama kluba održalo se i kratko druženje natjecatelja. Rezultate drugog kola možete pogledati na linku:

Rezultati_zimska_liga_2023.xlsx

Službene propozicije lige te najave sljedećih kola, kao i službene rezultate možete pratiti na facebook stranici Atletskog kluba Vrbovec.

U zagrebačkom spomen parku Dotrščina, održano je 6. kolo utrke Noćna liga Dotka. Na utrci je nastupio Hrvoje Bartol te je sa vremenom 0:48:54 zauzeo 1. mjesto u 6. kolu. U ukupnom poretku lige nakon 6 kola Hrvoje je na 1. mjestu sa ukupno 468,97 bodova, odnosno 62,94 boda ispred drugoga u poretku. Duljina staze je 9,3 km sa 300 m ukupnog uspona. Rezultati 6. kola a i ukupog poretka lige mogu se vidjeti na linku:

Noćna liga Dotka – Vidimo se na Dotki!

U subotu je u Ivanić Gradu održana noćna cestovna trkačka utrka “Black Gold Night Run” od 10 km. Utrka se simbolično održava za vrijeme slavljenja svete Barbare. Posebnost ove utrke su osvijetljene naftne njihalice koje su dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine Ivanić Grada. Osvijetljene njihalice vodilje su trkačima koji prolaze pokraj njih, što stvara posebnu atmosferu cjelokupnog događaja.

Članovi Atletskog kluba Vrbovec ostvarili su sljedeće rezultate:

  • Zoran Jelaković – 0h:41min:20sec – poredak: 4. mjesto, kategorija: 4. mjesto kod muškaraca
  • Branko Vujanić – 0h:42min:31sec – poredak: 7. mjesto, kategorija: 7. mjesto kod muškaraca
  • Josip Štanfel – 0h:44min:56sec – poredak: 9. mjesto, kategorija: 9. mjesto kod muškaraca
  • Igor Pavelić – 0h:45min:56sec – poredak: 12. mjesto, kategorija: 12. mjesto kod muškaraca
  • Ivor Jurilj – 0h:53min:56sec – poredak: 26. mjesto, kategorija: 24. mjesto kod muškaraca

U nedjelju je na utrci “Zagreb Advent Run” nastupila Ana Sučec koja je utrku na 5 km završila u vremenu 30:35 min. U utrci je nastupilo više od 4000 trkača.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime