Ispostavi Vrbovec novo vozilo hitne pomoći

0
Komunalac add

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije raspolaže s osam novih vozila, a do kraja godine stiže ih još četiri. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost 4 vozila hitne medicinske pomoći (HMP) i 4 vozila za sanitetski prijevoz iznosi 3 milijuna kuna, a do kraja godine stižu još 4 vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika 2 vozila HMP idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postat dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina,  Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

-Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna.

Zbog posebnog geografskog položaja, ali i činjenice da se pacijenti nerijetko voze u Zagreb jer nemamo svoju bolnicu, naša vozila godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara i redovita obnova voznog parka je nužna. Naša je dužnost voditi brigu o sigurnosti djelatnika i pacijenata – poručio je Gajnik.

Inače, Zagrebačka županija financira nadstandard hitne medicinske pomoći  i to po jedan T1 tim u Svetom Ivanu Zelini, Ivanić-Gradu, Zaprešiću i Samoboru za što je u ovoj godini osigurano 2,5 milijuna kuna.

˟T1 tim ima jednog liječnika, 1 medicinsku sestru i jednog vozača

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime