Isplata potpora za poljoprivrednike od 15. studenog

0
Komunalac add

Isplata predujma za proizvodnu 2020. godinu počinje u drugoj polovici studenoga.

Za isplatu predujma poljoprivrednicima osiguran je iznos od 1,5 milijarde kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine. Potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2020. godini i koji su prošli kontrole Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Sredstva se isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje, mlade poljoprivrednike te proizvodno vezane potpore za povrće, voće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Administrativna kontrola i kontrola na terenu provjere svih kriterija za ostvarivanje potpore su u završnoj fazi te je u tijeku priprema odobravanja i isplate avansa.

U izvanrednim okolnostima izazvanima širenjem bolesti COVID-19 trudimo se pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima. Uz isplatu avansa uvećanog za 200 milijuna kuna koji će omogućiti poljoprivrednicima planiranje proizvodnje, otvorena su i 2 natječaja vrijedna 360 milijuna kuna tzv. Mjera 21, putem kojih ćemo pomoći najpogođenijima uslijed širenja pandemije – naglašava ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime