Inventuru prvi obavili vatrogasci Gaja

0
Komunalac add

Ovogodišnji ciklus godišnjih izvještajnih skupština prvi su otvorili vatrogasci Gaja. Izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je predsjednik društva Veljko Bartol, istaknuvši kako „njegovi“ vatrogasci predstavljaju nezaobilazan kamenčić u ukupnom društvenom životu sela. Sudjeluju u svim aktivnostima i manifestacijama – od obilježavanja Dana s Jožom, proslave 400 godina Gaja, pa do svim ostalih manifestacija koje organiziraju žene i nogometaši.

Društvo danas broji 40 članova podmlatka i 52 seniora, od kojih je 13 operativnih vatrogasaca.

Lani su Gajci bili domaćini gradskog vatrogasnog natjecanja, na kojem se čak sedam ekipa  plasiralo na županijsko natjecanje, gdje su postigli zadovoljavajuće (dobre) rezultate – ističe zapovjednik Stjepan Strnščak. Dodaje kako društvo raspolaže jednom cisternom od 10 tisuća litara, ali s čak milijun kilometara, koju ipak marno održavaju i njeguju. Tako je, unatoč godina, ta cisterna prevezla u seoske bunare 2,3 milijuna litara vode!

Trenutno nam nedostaju interventna vatrogasna odijela, ali se nadam da ćemo uskoro nešto i dobiti – kaže zapovjednik, ne propuštajući istaknuti sjajnu suradnju s gradonačelnikom, ali i vodstvom Gradske vatrogasne zajednice.

U svih 15 DVD-a godišnje izvještajne skupštine trebaju završiti do kraja ožujka, a svoju su već zakazali vatrogasci Lovrečke Varoši za 8. veljače.

O svom prošlogodišnjem radu u nedjeljnoj emisiji Za naše selo opširnije govore Veljko Bartol i Stjepan Strnščak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime