Inventura vrbovečkog vatrogastva pri kraju

0
Komunalac add

Inventura vrbovečkog vatrogastva za prošlu godinu primiče se kraju. Protekla tri mjeseca, gotovo iz vikenda u vikend, svoje je izvještajne skupštine održalo svih 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava (uključujući i DVD PIK Vrbovec).

U četvrtak se navečer sastalo i Predsjedništvo Gradske vatrogasne zajednice, koje je prikupilo sva izvješća i sada priprema završno izvješće za skupštinu Gradske zajednice. Skupština će se održati u petak, 5. travnja u domu u Celinama u 19 sati.

U 15 DVD-a na području Grada danas djeluje točno 998 vatrogasaca, od čega ih je trećina operativnih (onih koji imaju propisane liječničke preglede za izlazak na intervenciju). –Društva su solidno, iako u cijelosti nedovoljno opremljena osnovnom opremom i tehnikom, ali svakako spremna za izlazak na požare – tvrdi predsjednik Zajednice Slavko Povrlišek. Zapovjednik Marijan Krznar dodaje kako se velika pozornost posvećuje trajnoj edukaciji i osposobljavanju članstva, ali ističe i jednu crnu brojku.- Lani je cijele godine bilo 50 požara, a u samo tri ovogodišnja mjeseca vatrogasci su izlazili na teren čak 26 puta – rekao je Krznar.

Više o svemu govorimo u našoj nedjeljnoj Emisiji za selo od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime