INTERVJU Krunoslav Sohora, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Odradili ste posljednju ovogodišnju sjednicu vrbovečkog Gradskog vijeća na kojoj je usvojen Proračun za 2023. godinu. Vaš komentar na ovaj ključni dokument za narednu godinu u našem gradu..

– Zadnjom sjednicom Gradskog vijeća odradili smo zaista veliki posao. Doneseno je 48 akata. Definitivno je Proračun za 2023. godinu bio najvažnija točka dnevnog reda. Proračun je veći od 18 milijuna eura i najveći je do sada. Uvjerenja sam da je gradonačelnik predložio Vijeću stvarno kvalitetan prijedlog proračuna kojim se predviđaju i osiguravaju sredstva za petnaestak velikih projekata koji će svojom realizacijom podići kvalitetu života naših sugrađana. Ovakav proračun podržalo je 12 od 14 prisutnih vijećnika na sjednici.

Koji projekt (ili projekte) smatrate ključnim u ovom mandatu?

– Prošle godine u ovo vrijeme rekao sam da bih volio kad bi u idućoj godini bila izgrađena barem jedna proizvodna hala u zoni Poduzetnik. Zadovoljan sam jer mi se ta želja djelomično i ostvarila. Naime hala nije izgrađena u potpunosti, ali je u postupku gradnje. Zasluge zasigurno idu privatnom investitoru no vjerujem da su poticajne mjere za kupnju zemljišta u zoni bar malo pomogle.

Danas imamo stvarno značajan broj pripremljenih projekata i teško je izdvojiti neki od njih kao ključan. Svi su bitni i svaki na svoj način bitni i potrebni našem gradu. Ako bih baš trebao izdvojiti jedan, volio bih kada bi uspjeli nadograditi naše osnovne škole i uvesti jednosmjensku nastavu. Time bi se omogućilo i uvođenje „boravka“ u školi. Rastavljen sam i dijete mi polazi u drugi razred jedne osnovne škole u Samoboru te ima mogućnost polaska u „boravak“ tako da sam itekako svjestan koliko bi to olakšalo školovanje djece nižih razreda u našem gradu. Veselim se realizaciji svakog projekta koji će pomoći da Vrbovec postane još ugodnije mjesto za život.

Nakon lokalnih izbora 2021. godine konstituirano je i novo Gradsko vijeće. Kako ocjenjujete rad ovog saziva? Što je obilježilo Vaš dosadašnji mandat na čelu Gradskog vijeća Grada Vrbovca?

– Smatram da kao predsjednik Gradskog vijeća imam lakši posao od svojih prethodnika. Prvenstveno zbog dobre suradnje koalicijskih vijećnika, dobrog odnosa na relaciji Gradonačelnik – Vijeće, ali svakako i odličnog rada zaposlenika gradske uprave kojima ovim putem želim zahvaliti na nesebičnoj  pomoći oko priprema sjednica vijeća.

Iako ponekad dođe do razilaženja u mišljenjima, uvjeren sam da svaka vijećnica i svaki vijećnik ovog saziva želi najbolje za naš grad i naše sugrađane.

Što se tiče ocjene rada vijeća, osobno vjerujem da radimo jako dobar posao. Pravu ocjenu rada vijeća dobit ćemo od naših sugrađana na sljedećim izborima.

I na kraju poruka čitateljima

– Ispred vijećnika Grada Vrbovca i u svoje ime svim građanima Grada Vrbovca želim ugodne božićne blagdane provedene u miru i ljubavi te sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime