INTERVJU Jasna Benedik, direktorica Turističke zajednice Vrbovec

0
Komunalac add

Turistička zajednica Grada Vrbovca uključena je u brojne aktivnosti tijekom godine. Po čemu vi pamtite 2023. godinu.

– Pamtim je po uspješnoj realizaciji svih projekata koje smo si zadali planom i programom rada. Najbolji pokazatelj toga je činjenica da smo kroz cijelu godinu imali brojna događanja koje je teško pobrojati, ali istaknut ćemo samo neke kao što su Vincekovo, Uskrsni običaji, Likovna kolonija, AKV meet, Lipanjsko komešanje, Dan grada, VUM fest, Pivijada, Umjetnost u žitu, Slamarama, Ljeto u gradu, BMW susreti, Vrbovečko projahivanje i konjičke igre, Dani meda, Oldtimer sajam, Oktobeer fest, Dječja sportijada, Revija u slici, Advent. Posebno moramo naglasiti festival tradicionalne hrane Kaj su jeli naši stari, koji je ove godine organizacijom,  gastro ponudom i kulturno umjetničkim i zabavnim programom bio najsadržajniji do sada. Sve navedeno rezultiralo je rekordnim brojemposjetitelja u sva tri dana održavanja festivala.

Kraj godine vrijeme je za pregled dosadašnjih aktivnosti, ali i za planiranje narednog razdoblja. U kojem smjeru namjeravate razvijati turističku ponudu u našem gradu?

– Smjernice za godinu koja je preda nama su nadograditi, obogatiti i unaprijediti postojeće festivale i događanja, vodeći se održivošću i jačim uključivanjem lokalnih dionika te brižno raditi na educiranju stanovništva o važnosti i jačanju turističkog sektora. Posebnu važnost pridajemo, a tako ćemo i u narednoj godini, promociji i vidljivosti destinacije Vrbovca i okolice.

Za nama je najljepše doba godine. Turistička zajednica Grada Vrbovca ponovno je organizirala Advent u Vrbovcu, koji smo godine vezali uz tradiciju našega kraja.

Ove godine izmjestili smo klizalište na drugu lokaciju, ispred ljetne pozornice, kako bi našem trgu dali više prostora za ostala događanja, a dječici i posjetiteljima novi doživljaj. Dvije ugostiteljske kućice na trgu pružile su nam adventski gastro doživljaj, a na pozornici koja je uređena u tradicijskom ruhu odvijao se prigodan zabavni program. Inspirirani božićnom jabukom uredili smo Snježni punkt u Parku ljubavi, a ručno oslikane jaslice zaokružuju cijelu božićnu priču. Misao vodilja za ovogodišnje adventsko razdoblje bila nam je vratiti se na tradicionalne i istinske vrijednosti došašća i Božića te se nadamo da smo time istaknuli važnost zajedništva, nade, ljubavi i mira u srcima naših sugrađana.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime