INTERVJU Helena Drvenkar najmlađa je vrbovečka gradska vijećnica

0
Komunalac add

Helena Drvenkar (21) najmlađa je vijećnica u novom sazivu Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Studentica treće godine Učiteljskog fakulteta u Čakovcu u Gradsko vijeće izabrana je na listi SDP-HSS-Laburisti. Mlada vijećnica dvije je godine članica HSS-a, a u kratkom razgovoru s nama je podijelila svoja razmišljanja o političkom angažmanu mladih.

Koji su vaši motivi za ulazak u politiku? 

Oduvijek mi je politika poprilično zanimljiva. Pratila sam sve što se događalo i često sam gledala i sjednice Sabora. Dolaskom u srednju školu interes je postao još veći kroz učenje povijesti, a kasnije i politike i gospodarstva. Cijeli sistem mi je vrlo zanimljiv i uvijek se nešto događa, a ja volim biti u toku. Nakon toga sam odlučila ući u stranku i početi i kroz praksu pratiti sve. Dobila sam priliku biti na listi za vijeće koje sam i prihvatila, što mi je neizmjerno drago, i tu se interes još više povećao.

Za što ćete se zalagati kao vijećnica u vrbovečkom Gradskom vijeću? 

Kao vijećnica u vrbovečkom Gradskom vijeću i kao mlada osoba koja želi nastaviti živjeti u Vrbovcu zalagati ću se da se mladima osigura budućnost u gradu, da im se pruže mogućnosti za ostanak i gradnju ili kupnju stambenih objekata, za brzo i uspješno zaposlenje. Također, predložiti ću više događaja u gradu koje bi mogli posjetiti svi uzrasti (kada se situacija s pandemijom smiri). Grad je procvao u zadnjih par godina, ali nama mladima nikada dosta.

Koja su za vas područja najvažnija u našem gradu? 

U našem gradu najvažnija je kultura i promidžba našeg grada. Grad nam je poznat, prvenstveno zbog manifestacije Kaj su jeli naši stari, ali smatram da bismo mogli još više razviti turizam, da bismo mogli bolje promovirati naš grad i kroz obitelj Zrinski koja je poprilično bitna za naš grad, zatim kroz pisce i umjetnike koji su povezani s našim gradom. Kao budućoj učiteljici, povijest i kultura našeg grada mi je jako zanimljiva, imamo dosta objekata koji su povijesno bitni (kula Petra Zrinskog, crkva sv.Vida, dvorac Patačić…) i kroz njih bismo grad još više i bolje mogli napraviti poznatijim.

Koje osobine treba imati dobar političar?

Smatram da su poštenje, razumijevanje, ambicioznost, organiziranost i komunikativnost osobine koje bi svaki dobar političar trebao imati.

Jesu li mladi danas dovoljno angažirani u svojim lokalnim zajednicama?

Rekla bih da mladi danas nisu dovoljno angažirani u svojim lokalnim zajednicama. Sve je manje mladih koji su voljni sudjelovati u izgradnji svoje okoline i sve ih je više koji se žele maknuti iz sredine u kojoj žive u neke veće gradove.

Koje su vaše želje i planovi za budućnost?

Prije svega, planiram u roku završiti fakultet. To mi je trenutno prioritet. Nakon toga bih se svakako voljela zaposliti u školi i podučavati te graditi temelje obrazovanja djeci, nakon toga si osigurati dobar život ovdje, a dalje kako bude. Nešto ću prepustiti i sudbini!

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime