Inovativna kampanja za sigurnost u prometu

0
Komunalac add

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije provodi inovativnu kampanju kako bi se povećao oprez vozača u prometu i postigla veća sigurnost svih sudionika u prometu.

Na više prometnih lokacija na području naše županije, postavljene su ploče koje šalju poruke vozačima i pozivaju ih na opreznu vožnju. Postavljene ploče svojim izgledom i upečatljivim natpisima privlače pažnju vozača, a cilj natpisa je podsjetiti vozače na ono najbitnije – njihovu sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Zanimljivi natpisi poput: „Pojas ti dobro stoji!“, „Na ovom dijelu ceste nesreće su STROGO zabranjene!“, „USPORI i slobodno zakasni svekrvi na ručak.“, „Budi frajer, ne vozi dok piješ.“, „Budi naš heroj, vozi oprezno!“, „Nisi Superman, uspori!“, „Ne budi moron, gledaj cestu, a ne mobitel!“, „Mama vozi polako.“, „Vozi sigurno. – Tvoj netko“ predstavljaju iskorak i potpuno novi način komunikacije prema vozačima, ali i svima koji pored natpisa prolaze.

 -Naš primarni zadatak je kontinuriano ulagati u poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture na području Zagrebačke županije i na tome sustavno radimo. Istovremeno, naš zadatak je i podići svijest svih sudionika u prometu na koje sve načine možemo sami povećati sigurnost na našim prometnicama. Svatko od nas, svaki sudionik u prometu izravno svojim ponašanjem utječe na sigurnost svih– izjavio je Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC Zagrebačke županije.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime