Inin Zeleni pojas odabrao projekt “DVD Vrbovec – prijatelj voda i šuma”

0
Komunalac add

U Zagrebu je održano svečano proglašenje dobitnika ovogodišnjeg natječaja 10. Inin Zeleni pojas. Projekte su birali neovisni stručnjaci za održivi razvoj i predstavnici Ine, ustvrdivši da u Hrvatskoj, s obzirom na broj i kvalitetu prijava, ima “strasti i predanosti koje udruge i ustanove diljem Hrvatske pokazuju prema zaštiti okoliša”.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovec prijavilo se sa projektom pod nazivom: „DVD Vrbovec – prijatelj voda i šuma“. Od ukupno 170 pristiglih prijavljenih projekata stručni žiri odabrao je 15 najboljih projekata za 10. Inin Zeleni pojas od kojih je dobitnik i DVD Vrbovec. Prigodno druženje uz uručenje statua Zeleni pojas održano je u u Restoranu Botanist u Zagrebu te su na navedenoj svečanosti prisustvovali predsjednik DVD-a Vrbovec Kristijan Soviček i tajnica DVD-a Ines Gregurić.

Statu Zeleni Pojas svečano je primio predsjednik DVD-a Kristijan Soviček. DVD Vrbovec ovom prilikom je dobio financijska sredstva kojom će kupiti muljne pumpe za razna čišćenja, ispumpavanja i prepumpavanja, a u svrhu zaštite biološke raznolikosti RH, zaštite tla, voda i šuma. DVD Vrbovec će organizirati radne akcije čišćenja voda i šuma, te radne akcije čišćenja starih bunara.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime