Ilija Jurić iz Velike Kosnice najbolji je mladi poljoprivrednik u 2022.

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

19 finalista iz cijele Hrvatske i 1 pobjednik i to ponovno iz Zagrebačke županije – rezime je ovogodišnjeg natječaja izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika čiju je titulu prema glasovima stručnog žirija ponio i zaslužio Ilija Jurić iz Velike Kosnice. Ilija je mladi poljoprivrednik koji uzgaja presadnice, jestivo cvijeće, mikropovrće i egzotično bilje za restorane.

Roditelji su me usmjeravali u školovanje pa sam tako ja završio medicinsku školu, a poslije na Visokom zdravstvenom učilištu za inženjera medicinske radiologije. Ali, ljubav prema poljoprivredi i želja za stvaranjem nečega drugačijeg bila je puno jača, tako da sam, umjesto bijele kute i bolnice, odabrao čizme i plastenik – istaknuo je Ilija.

Ilijinu priču pročitajte ovdje.

Peti Izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu 2022. organizirali su Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EP i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova EPP, Ministarstvo poljoprivrede RH i medijski pokrovitelj Jutarnji list.

Foto: Zagrebačka županija

Jurić je za prvo mjesto je dobio i nagradu od 25 tisuća kuna. Drugo mjesto i nagradu od 15 tisuća kuna dobio je Tvrtko Matijević koji izrađuje proizvode na bazi pčelinjeg otrova. Treće mjesto i nagrada od 10 tisuća kuna, prema glasovima stručnog žirija, pripala je Mladenu Cesarcu, koji proizvodi bučino ulje. Pobjednik po izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Mirko Knežić iz Neretvanske doline koji se bavi proizvodnjom povrća i voća.

Uz novčane nagrade, za tri najbolja mlada poljoprivrednika osigurana je financijska edukacija, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU-a.

Čestitamo Iliji na pobjedi, kao i svim drugim finalistima koji su svojim projektima i kroz priče u Jutarnjem listu pokazali koliko vole to što rade.

Podsjećamo, prošlogodišnju titulu najboljeg mladog poljoprivrednika prema glasovima stručnog žirija ponio je Goran Vrabec iz Jakovlja, a prema glasovima čitatelja Jutarnjeg lista Ivan Palčić iz Vukovine – oboje iz Zagrebačke županije!

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime