Unatoč porazu u Gaju, Kloštar najizgledniji kandidat za jesenski naslov

0
Komunalac add

12. KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Gaj je u 12. kolu srušio vodeći Kloštar i zakuhao borbu za jesensku titulu. Uz Kloštar za jesenski naslov u 13. kolu se bore još: Lonja, Rakovec, Turopolje, Buna i Vatrogasac. Lonja je nadigrala fenjeraša Ostrnu i zasjela na drugo mjesto. Rakovec je u pobjedničkom nizu slavio i protiv Dinama Hidrela. Ban Jelačić na domaćem terenu doživio poraz od Bune. Turopolje slavilo protiv Brcka. U Kobiliću Vatrogasac zabilježio minimalnu pobjedu protiv Milke Trnina. Posavec i Dubrava su odigrali bez pobjednika. Utakmica 11. kolu između Kloštra i Dinama Hidrela je registrirana postignutim rezultatom 1:0 za domaćina. Prema tome, tijela natjecanja 1. ŽNL Istok NS Zagrebačke županije su potvrdile da je Ivan Vrbanić imao pravo nastupiti na toj prvenstvenoj utakmici za seniorsku momčad Kloštra. U međuvremenu Kloštar je podnio žalbu na izrečenu vremensku kaznu Ivanu Vrbaniću od 7 mjeseci u kojem ne može obnašati nikakvu funkciju u bilo kojem tijelu kluba, saveza ili druge nogometne udruge u aktivnostima koje se obavljaju unutar nogometne organizacije i koje su vezane za sportsku djelatnost, uključujući i djelovanje u tijelima Saveza, pa se sada čeka konačni pravorijek.

Najveće iznenađenje 12. kola priredili su igrači Gaja koji su pobijedili lidera Kloštra rezultatom 1:0. Međutim, Kloštar je bolje ušao u utakmicu, ali nije iskoristio svoje dvije izgledne prilike. Potom se domaća ekipa pribrala i uspostavila ravnotežu. Gaj je dugo vremena u jesenskoj dionici čekao eksploziju Patrika Pajura i konačno ga dočekao u 12. kolu i to protiv vodeće momčadi lige Kloštra. Naime, Pajur je do sada bio napadač koji je zabio samo jedan zgoditak. Ipak sve mu je to oprošteno jer je postigao pobjedonosni pogodak protiv Kloštra u 25. minuti utakmice. Veliku priliku za izjednačenje imao je Jure Miličević koji je u 44. minuti izbio ispred Tihomira Kosovca koji mu je izvanredno obranio šut. U drugom poluvremenu Kloštar je pritiskao dok se Gaj zatvorio u obrambenu formaciju. Bez obzira što su obje momčadi imali svoje prigode, mreže su mirovale. Na kraju velika kolektivna pobjeda Gaja i velika tri osvojena boda. Iako je Kloštar doživio neočekivani poraz u Gaja i dalje ima najviše šanse da osvoji jesensku titulu.

Lonja ovaj puta nije ništa prepustila slučaju već je maksimalno ozbiljno dočekala fenjeraša Ostrnu koja im je u prijašnjim utakmicama znala zagorčati život. Domaćin je na samom početku utakmice zaigrao agresivno, napadački i požrtvovno koji je poveo već u 6. minuti. Na odigranu povratnu loptu Oroza uslijedio je Barišićev precizni lob udarac s 18 m koji je završio u lijevom gornjem kutu. Ivoš je u 15. minuti ubacio loptu s desne strane, a Barišić je iz blizine postigao drugi pogodak za Lonju. Minutu kasnije Ivoš je s 25 m snažno potegao i lopta je završila u desnom donjem kutu pa je pitanje pobjednika bilo već riješeno u 16. minuti utakmice. Oroz je u 38. minuti asistirao Josipu Tandari koji je zaobišao i Čivića i postigao pogodak. U drugom poluvremenu domaćin je malo smanjio pritisak pa su i gosti imali veći posjed lopte. Ulazak „džokera s klupe“ Matije Delije je u drugom poluvremenu podigao igračku atmosferu kako kod domaćina, tako i kod domaćih navijača. Naime, Delija je polivalentan igrač kojeg trener Igor Maksimović koristi kako u obrambenoj poziciji, tako i u napadačkoj tranziciji, ali i prema trenutnoj situaciji na terenu. Barišić je u 48. minuti postigao hat-trick jer je iz slobodnog udarca s 18 m neobranjivo pogodio u lijeve gornje rašlje. Ivan Tandara je u 78. minuti probio desni bok, centrirao loptu koju je nebeskim skokom Mihael Forgač s 8 m zakucao u gostujuću mrežu. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Lonje protiv Ostrne 6:0 koja je tako kao drugoplasirana momčad ostala u zadnjem kolu u borbi za jesenski naslov. Očekivanja sportske javnosti u Lonjici su i dalje sam vrh tablice. Doduše, Lonju u 13. kolu očekuje teško gostovanje u zadnjem kolu u Maloj Buni protiv Bune, koja se nada pozitivnom nizu u zadnjem jesenskom susretu.

Iako Rakovec takoreći svaki puta igra utakmicu s drugim sastavom, nastavlja pobjednički niz od 4 utakmica bez izgubljenog boda. Veoma loš i sklizak teren u Novom Čiču nije omogućio kvalitetnu i kombinatornu igre. Rakovec je od samog početka nametnuo svoj stil igre i već u 2. minuti Bojan Čerkez spušta loptu Ivanu Matiću koju trese prečku. Domaćin pokušava dugim loptama ugrožavati gostujuća vrata, ali bez konkretnih šansi. Rakovec stalno vrši pritisak, ali što zbog teškog terena i što radi domaće obrane ne uspijeva realizirati svoje prilike. U nastavku Rakovec i dalje igra napadački nogomet koji je poveo u 69. minuti. Mihael Grgoić je idealno dodao loptu Ivici Grgoiću koji trese domaću mrežu. Imali su gosti potom još šanse, ali Krvarić, Grgoić i Čerkez nisu iskoristili svoje prigode. Rakovec je ostvario pobjedu protiv Dinama Hidrela rezultatom 1:0 i nalazi se na trećem mjestu s bodom manje od vodećeg Kloštra. Nogometna euforija trese Rakovec uoči zadnjeg jesenskog kola koji može dovesti i do jesenske titula, ali isto tako što i gostuje „najljući“ protivnik Gaj. Naime, utakmice između Rakovca i Gaja oduvijek imaju status derbija u kojima ništa ne znači mjesto na tablici, a to znaju treneri Dalibor Milanović i Hrvoje Medverec kao i obje ekipe.

Dubrava je i iz drugog uzastopnog gostovanja donijela bod, ovaj puta iz Orla jer su protiv Posavca odigrali 2:2. U dramatičnoj završnici odlučivalo se o pitanju pobjednika. Domaćin je poveo u 75. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Martin Žugaj. Dubrava je izjednačila dvije minute kasnije zgoditkom Roberta Tomića. Posavec je ponovo poveo u 85. minuti jer je gostujuću mrežu pogodio Martin Žugaj. U 90. minuti u strijelce se upisao Marko Fulir koji je zabio gol za Dubravce za poravnanje rezultata i podjelu bodova. Dok za Dubravu igra iskusni Tihomir Bradić Dubrava teško gube utakmice. Gostujući igrač Amir Tahirović je doživio težu ozljedu (potkoljenica zgloba) zbog čega je bio zamijenjen u 13. minuti. U zadnjem kolu Dubrava dočekuje četveroplasirano Turopolje pa se očekuje kvalitetna i uzbudljiva utakmica u borbi za što bolju poziciju u samom vrhu tablice.

Nikako da krene nogometašima Bana Jelačića u jesenskom dijelu, a to je potvrdila i utakmica s Bunom. Iako je Anto Aračić zabio prekrasan zgoditak u 9. minuti za vodstvo domaćina na svemu je tome i dalje ostalo jer su domaći napadači olako promašili svoje prigode. Buna je u međuvremenu sredila svoje redove i izjednačila rezultat u 20. minuti, a strijelac je bio Matko Đurašin. U 30. minuti Đurašin je preokrenuo rezultat u korist Bune. Kad je Mario Kožul u 55. minuti postigao i treći zgoditak za goste sve je bilo jasno da su igrači Bana Jelačića svojim navijačima priredili još jedno jesensko razočaranje. Adrian Brkić je u 80. minuti i četvrti puta zatresao domaću mrežu za zasluženu pobjedu Bune protiv Bana Jelačića 4:1.

Ostali rezultati 12 kola: Turopolje – Brcko 2:0 i Vatrogasac – Milka Trnina 1:0.

Poredak: 1. Kloštar 24, 2. Lonja 23, 3. Rakovec 23, 4. Turopolje 22, 5. Buna 22, 6.Vatrogasac 21, 7. Milka Trnina 18, 8. Dubrava 17, 9. Dinamo Hidrel 13, 10. Brcko 13, 11.Posavec 12, 12. Gaj 12, 13. Ban Jelačić 9, 14. Ostrna 4.

Strijelci:

15 Grgoić Ivica (3 KU) (NK Rakovec)

14 Horvat Martin (6 KU) (NK Dubrava)

13 Fešta Ivan (1 KU) (NK Milka Trnina)

8 Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje)

7 Uremović Saša (3 KU) (NK Ban Jelačić (B)) i Žugaj Martin (2 KU) (NK Posavec)

6 Čerkez Bojan (NK Rakovec), Matković Damir (4 KU) (NK Vatrogasac (K)) i RamadaniValmar (2 KU) (NK Kloštar)

5 Fulir Marko (NK Dubrava), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Milićević Jure (NK Kloštar) iTomić Robert (NK Dubrava)

4 Barišić Andrija (1 KU) (NK Lonja), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Karlović Matej (NKTuropolje), Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina), Vuković Antonio (NK Brcko) iŽutak Lovro (NK Brcko)

3 Darojković Silvio (NK Ostrna), Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel), Jambrešić Jurica(NK Turopolje), Khudoyberdiev Ikhtiyor (NK Posavec), Kožul Mario (NK Buna), ŠtefnerToni (NK Vatrogasac (K)) i Zdunić Luka (1 KU) (NK Turopolje)

2 Muhić Selver (NK Vatrogasac (K)), Benko Dominik (NK Gaj), Čičević Antonio (NK MilkaTrnina), Đurašin Matko (NK Buna), Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), Huđber Robert (1 KU)(NK Buna), Jambrek Josip (NK Ostrna), Joveš Dejan (NK Posavec), Kanceljak Alen (NKMilka Trnina), Marković Ivan (NK Lonja), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mikulić Marko (NKBan Jelačić (B)), Mosković Antonio (NK Kloštar), Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko),Nestić Matija (2 KU) (NK Ostrna), Očić Dominik (NK Rakovec), Pajur Patrik (NK Gaj),Pazman Filip (NK Buna), Radman Ivan (NK Posavec), Severec Karlo (NK Lonja) i VranekIvan (NK Posavec)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Aračić Anto (NK Ban Jelačić (B)), Baček Dominik (NKRakovec), Badenić Domagoj (NK Gaj), Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)), Bencek Igor(NK Posavec), Blažević Ivan (NK Kloštar), Brbot Ivan (NK Brcko), Brcko Alen (NK Kloštar)Brkić Adrian (NK Buna), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)), Caput Matia (NK Vatrogasac(K)), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Dominić Domagoj (NK Brcko), Filipović Bruno (1KU) (NK Dinamo Hidrel), Forgač Mihael-Nikola (NK Lonja), Galić Marko (NK Brcko),Gašparec Ivan (NK Gaj), Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), HabeićMario (NK Ostrna), Hladni Leo (NK Dinamo Hidrel), Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel),

Ivanković Luka (NK Milka Trnina), Ivkić Antonio (NK Vatrogasac (K)), Jambrešić Ivan (NKTuropolje), Jandrić Patrik (NK Kloštar), Jurić Goran (NK Milka Trnina), Kletećki Mario (NKKloštar), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), KopejtkoVedran (NK Milka Trnina), Kovačić Luka (NK Buna), Krvarić Mihael (NK Rakovec), KutenAnđelko (NK Gaj), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Mandić Stipo (1 KU) (NK Ostrna),Mrkonjić Antonio (NK Buna), Novak Marko (NK Vatrogasac (K)), Perić Josip (NK Ostrna),Pratljačić Manuel (NK Rakovec), Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NK Ban Jelačić(B)),

Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Šejić Andreas (NK Turopolje), Škrinjar Domagoj (NKBan Jelačić (B)), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina),Subić Sven (NK Gaj), Tandara Josip (NK Lonja), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)),Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel) i Zorić Robert (NK Turopolje).

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime