I uz festival promašaja Vrbovec pobijedio Trešnjevku 4 : 1

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 32. KOLO 3. HNL SREDIŠTE 

VRBOVEC – TREŠNJEVKA 4 : 1

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 80.

Sudac: Grgur Jović (Zagreb) 7. Pomoćnici: Andrej Horvatinović (Petrinja) i Hrvoje Vitković (Sisak). Četvrti sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad).

Delegat: Ivica Solomun (Sisak).

STRIJELCI: 1:0 D. Colarić (7), 2:0 D. Colarić (16), 2:1 Burić (47 11m), 3:1 Frigan (64), 4:1 Nakić (88).

VRBOVEC: Benić 7, Frigan 7,5, K. Colarić 7, (od 80. M. Tolić -), Krizmanić 7, Tomas 7,  Ćosić 7, Škaro 6,5, (od 46. Trošić 7), Babić 6,5, J. Colarić 6, (od 75. Nakić -), D. Colarić 7,5, Slišković 6,5.

Trener: Dražen Biškup 7.

TREŠNJEVKA: Lončarić 7,5, Martinko 6, Meter 6, Tičak 6,5, Josipovć 6, (od 75. Radman -), Pezo 6, (od 59. Herak 6), Grbeša 6, (od 75. Mandić -), Kegelj 6, Burić 7, (od 87. Fajdiga), Puklin 6, Matošević 6,5.

Trener: Dario Jančić 6.

IGRAČ UTAKMICE: Krešimir Frigan.

Vrbovec je po vrlo sunčanom vremenu odigrao kvalitetnu napadačku utakmicu protiv Trešnjevke u kojoj su domaći napadači imali puno izrazitih prigoda, ali nisu imali svoj dan, jer su realizirali samo 30 % izrađenih velikih šansi. Međutim, isto tako i gosti su imali svoje velike prigode koje nisu realizirali jer se u obranama istaknuo i domaći vratar Benić.

Pogrešku domaće obrane u 1. minuti nije kaznio Burić koji se sjurio prema domaćim vratima, ali je njegov udarac s 10-tak m obranio vratar Benić. Vrbovec je poveo u 7. minuti jer je Domagoj Colarić predriblao dva obrambena igrača i potom sa 16 m pogodio neobranjivo u lijevi donji kut. Na ubačaj s desne strane u 9. minuti udarac Burića glavom s 10 m završio je iznad domaćeg vrata.  Udarac Josipovića u 12. minuti s ruba kaznenog prostora Benić je obranio. Tomas je u 16. minuti iznio loptu i proigrao Sliškovića koji s lijeve strane dodaje loptu Domagoju Colariću koji s 11 m silovito pogađa mrežu za domaće vodstvo 2:0. Nakon toga je uslijedila plejada nevjerojatnih promašaja ili velikih obrana gostujućeg vratara Dominika Lončarića.

U 18. minuti Ćosić je izbacio Josipa Colarića koji neometan s 12 m šutira pored lijeve vratnice. Domagoj Colarić je u 25. minuti pronašao brata Josipa kojem je šut s 11 m skinuo Lončarić. Brzi gostujući kontranapad u 30. minuti završio je udarcem Josipović, a Kristijan Colarić požrtvovno glavom u padu spriječio gostujući zgoditak. U 35. minuti minijatura Josipa Colarića koji je nanizao 4 gostujuća igrača, izbio sam ispred Lončarića, koji mu čudesno brani udarac s 10 m. Burić je u 40. minuti s 20 m pogodio prečku. U 43. minuti Slišković je probio po lijevoj strani i potom dodao loptu Josipu Colariću kojem je udarac s 7 m sigurno obranio Lončarić.

Sudac Jović je okvalificirao igranje rukom domaće obrane i dosudio kazneni udarac u 47. minuti iz kojeg je Burić smanjio rezultat iz bijele točke. Slišković je u 49. minuti iskosa s lijeve strane s 6 m tukao u vratara Lončarića. Prodor Sliškovića u 53. minuti i njegov siloviti udarac s 11 m i nova izvanredna intervencija Lončarića.  Lijepa domaća akcija u 64. minuti okončana je trećim pogotkom. Domagoj Colarić je izbacio brata Josipa po desnoj strani, uslijedila je povratna lopta koju je Frigan iz blizine pospremio u gostujuću mrežu. U 67. minuti Domagoj Colarić snažno tuče s 16 m, ali se Lončarić nije dao iznenaditi i sigurno hvata udarac. Josip Colarić se u 70. minuti sam sjurio prema Lončariću koji mu bravurozno brani udarac s 14 m, lopta pogađa stativu, odbijenu loptu Babić ponovo dodaje Josipu Colariću čiji je udarac s 7 m završio tik uz desnu vratnicu.

Babić je u 72. minuti uputio centaršut s lijeve strane, a Josip Colarić s 6 m pucao iznad prečke. Centaršut Trošića u 76. minuti s desne strana zahvatio je glavom Nakić s 6 m, ali je lopta prohujala pored lijeve vratnice. U 78. minuti srušen je u gostujućem prostoru Nakić pa je Jović ovaj puta dosudio kazneni udarac za Vrbovec. Udarac s bijele točke Domagoju Colariću obranio je izvrsnom intervencijom Lončarić. Sliškovićev udarac u 82. minuti s 11 m završio je u gostujućem bloku. U 84. minuti nova domaća prijetnja jer je Domagoj Colarić ubacio loptu s desne strane koju je Slišković promašio s 6 m od gostujućih vrata. I zadnja neiskorištena domaća šansa zbila se u 86. minuti. Trošić je dodao loptu Sliškoviću, ali je i njegov udarac s 15 m efektno obranio Lončarić. Ipak na kraju je od silnih domaćih udaraca Lončarić pokleknuo u 88. minuti, a strijelac je bio Nakić za domaću više nego zasluženu pobjedu 4:1.

Što Trešnjevka nije doživjela teži poraz najzaslužniji je vratar Dominik Lončarić koji je obranio 10-tak teških domaćih udaraca i kazneni udarac Domagoju Colariću. Josip Colarić će dugo i vjerojatno za cijeli život pamtiti što sve nije pogodio iz mrtvih šansi protiv Trešnjevke. Međutim, jednostavno to je sportski život, jer kad si pod velikim pritiskom i bez obzira što momčad igra za tebe, onda ti jednostavno ne ide i ne pogodiš ono što već svi vide u golu. Više nego da je očito da je Josip Colarić na ovoj utakmici „izgorio“ u želji da zabija golove u borbi za naslov najboljeg strijelca 3. HNL Središte. No, već će to popularni Josip Joža Colarić vratiti s kamatama i mnogim drugim zgodicima na opće veselje i radost cijele nogometne vrbovečke družine i na osjećaj ponesenosti svih navijača i simpatizera Vrbovca.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime