HŽ Putnički prijevoz smanjio broj vlakova

0
Komunalac add

HŽ Putnički prijevoz na svojoj internet stranici objavio je da zbog epidemije bolesti COVID-19, koja negativno utječe na potražnju za uslugama javnog prijevoza, bilježe veliko smanjenje broja putnika. Stoga je od 25. prosinca HŽPP privremeno smanjio opseg željezničkog putničkog prijevoza na području RH.

Izmjene u voznom redu obuhvaćaju oko 16 % usluge, a odnose se na vlakove s malim brojem putnika. Od ukupno 821 vlaka izmjene se odnose na 134 vlaka u unutarnjem prijevozu, od kojih 76 privremeno neće voziti, 18 vlakova vozit će na skraćenoj relaciji, a 40 vlakova skratit će razdoblje prometovanja. Uz to, neće voziti ni zamjenski autobusi na relaciji Knin – Zadar – Knin, stoji na njihovoj stranici.

U HŽ Putničkom prijevozu također navode kako je od uvođenja online nastave u srednjim školama izmijenjen vozni red 59 vlakova namijenjenih prijevozu učenika, od kojih 47 vlakova ne vozi, a 12 vlakova vozi na skraćenoj relaciji. Izmjene će biti na snazi do početka nastave u drugom polugodištu.

Sve izmjene u prometovanju vlakova možete pogledati ovdje .

Vlakovi koji nisu navedeni voze prema voznom redu 2020/2021.

U međunarodnom prometu doći će do izmjena u razdoblju prometovanja pojedinih vlakova, a više informacija možete pogledati ovdje .

Putnici koji neće nastaviti koristiti željeznički prijevoz, zahtjeve za povrat novca mogu podnijeti u roku valjanosti karte na blagajnama HŽ Putničkog prijevoza ili putem e-maila reklamacije@hzpp.hr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime