Humanitarno djelovanje Udruge sv. Vinka Paulskog u Gradecu

0
Komunalac add

Udruga sv. Vinka Paulskog, konferencija Ranjenog Isusa u Gradecu otvorila je u ovom mjestu prostoriju s odjećom, obućom, dječjim igračkama, posuđem, posteljinom i ostalim potrepštinama koje stanovnici mogu besplatno uzeti ukoliko im treba. Također, mogu donijeti nešto od navedenog, da je u dobrom stanju te na taj način ostvariti jednu vrstu razmjene. Novootvorena prostorija nalazi se u centru Gradeca, kod bivšeg mlina (prema groblju).

Predsjednica konferencije Ranjenog Isusa u Gradecu, udruge sv. Vinka Paulskog Dragica Petrač pojašnjava da su već provodili akciju podjele robe, međutim morali su se iseliti iz tih prostora gdje su provodili akciju. – Sada smo od Općine Gradec dobili ovaj novi prostor te ga uredili. Želim naglasiti da je on otvoren za sve, dakle ne samo za najpotrebitije već za svakoga tko želi doći, uzeti nešto što pronađe za sebe te može donijeti nešto što mu više ne treba ili što želi darovati. Mi smo tu na usluzi, to je svojevrsni „second hand shop“ gdje ne morate ništa platiti – istaknula je Petrač.

Prostor je otvoren za građane srijedom od 9 do 11 sati te u popodnevnom terminu, također srijedom od 15 do 17 sati.

Inače, Udruga sv. Vinka Paulskog je međunarodna, katolička, volonterska udruga koja djeluje diljem svijeta. Njezino osnivanje vezano je uz blaženog Frederika Ozanama koji je okupio ljude sa željom da zajednički nađu neko rješenje i pomognu potrebnima. Tako je nastala zajednica dragovoljaca, koja se kasnije prozvala Udruga svetog Vinka Paulskog.

U Hrvatskoj ova udruga djeluje u četrdeset konferencija, a jedna od njih je i spomenuta konferencija u Gradecu. Svrha osnivanja ove udruge je pomaganje svim osobama koje su u potrebi i kojima je ugrožena materijalna i moralna egzistencija bez obzira na vjeru, rasu, naciju spol i spolnu orijentaciju.

Konferencija u Gradecu provodi brojne humanitarne aktivnosti. Između ostalog, predsjednica udruge ističe da izrađuju prigodne ukrase koje prodaju za Uskrs i Božić ispred crkve. Uz taj dobrovoljni prilog koji prikupe, osiguraju sredstva za potrepštine poput šećera, brašna, ulja, higijenskih proizvoda i slično te ih dostavljaju potrebitima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime