Humanitarna gesta vrbovečkih vatrogasaca

0
Komunalac add

U prostorijama DVD-a Vrbovec sinoć je održan sastanak na kojem su bili nazočni: predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Vrbovca Kristijan Košak, tajnica VZG Vrbovca Darija Sokač, vrbovečki gradonačelnik Denis kralj, zamjenik gradonačelnika Marko Belošević te predstavnici vatrogasnih društava s područja grada Vrbovca.

Predsjednik Slavko Povrlišek nazočne je izvijestio da je Vatrogasna zajednica grada Vrbovca jednoglasno odlučila da će vrbovečki vatrogasci donirati svoje dnevnice koje su dobili za sudjelovanje u sanaciji šteta od potresa na Banovini. Ta će sredstva biti iskorištena za gradnju kuće obitelji u Sisku.

Vatrogasna zajednica grada Vrbovca jednoglasno je odlučila da se iznos od 14.000 kuna, koji su vrbovečki vatrogasci dobili na račun dnevnica za sudjelovanje u sanaciji šteta od potresa na Banovini, uplati u poseban fond grada Vrbovca za gradnju kuće jednoj stradaloj obitelji u Sisku – rekao je Povrlišek.

Također, dodao je da su vrbovečki vatrogasci sudjelovali na sanaciji šteta od potresa u Banovini ukupno 70 dana te da tamo nisu išli zbog dnevnica, već iz humanitarnih razloga, pomoći tamošnjim ljudima i svojim kolegama.

Pozdravljam vas najprije i u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika koji zbog spriječenosti nije ovdje s nama, a želio je doći. Prenosim vam njegovu veliku zahvalu svim vrbovečkim vatrogascima za sve što ste učinili prije godinu dana na Banovini, jednako kao i velike zahvale župana Sisačko-moslavačke te gradonačelnika Siska, Petrinje i Gline. Tada je naših 39 kolega sudjelovalo ukupno 70 dana u Banovini u sanaciji šteta od potresa, a za što nam je Hrvatska vatrogasna zajednica uplatila 14.000 kuna naknade (dnevnica). Svi su naši kolege jednoglasno odlučili da ta sredstva uplatimo u fond za gradnju kuće jednoj peteročlanoj obitelji u Sisku, koju grad Vrbovec upravo gradi. Naime, mi nismo na Banovinu bili radi dnevnica, nego kao ljudi iz humanitarnih razloga pomoći tamošnjim ljudima i svojim kolegama – poručio je Povrlišek.

Gradonačelnik Denis Kralj izrazio je veliku zahvalu vatrogascima. – Bili smo na vas izuzetno ponosni prije godinu dana, kada ste tamo bili prvi na licu mjesta. Zbog toga izražavam još jednom zahvalu, svaka vam čast i hvala vam na ovom novčanom prilogu za te ljude. Kuća se gradi, temelji su gotovi, a uskoro kreću i ostali građevinski radovi samo da prođe ovo prohladno vrijeme. Na kraju još jednom hvala i na ovome daru, dobro će doći jer su troškovi prilično visoki – istaknuo je Kralj.

Slavko Povrlišek je potom podijelio zahvalnice sljedećim društvima za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinja, JVP Petrinja i gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa:

DVD Vrbovec: Slavko Povrlišek, Marijan Krznar, Vladimir Bermanec, Kristijan Soviček, Matej Hren, Nikola Baštek, Darko Franculić, Marinko Nežić, Marko Povrlišek i Mirko Mičuda.

DVD Poljana: Mario Šurmin, Dražen Octenjak, Goran Sanjković i Siniša Kuzmić.

DVD Brčevec: Kristijan Košak, Filip Košak, Daniel Šalamun, Goran Baček i Ivan Šmida.

DVD Gaj: Patrik Hercig, Marijan Tretinjak, Stjepan Strnščak, Mirko Bartol i Matej Benko.

DVD Luka: Mijo Mijatović, Ivan Žaobi, Matija Krsnik i Željko Grgoić.

DVD Lonjica: Mirko Pastuović, Antonijo Pavlek i Zdravko Fotović.

DVD Poljanski Lug: Mladen Matić, Dražen Mališ i Đuro Andrašek.

DVD Celine: Davor Ivelić, Vlado Mesnik i Marko Vranko.

DVD Lukovo: Mario Štrkalj.

DVD Pirakovec: Domagoj Čvek.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime