Humanitarna akcija “Želim život”

0

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38

Warning: Undefined variable $string in /home/radiovrb/public_html/wp-content/themes/RadioVrbovecThemev2/functions.php on line 38
Komunalac add

Zaklada Ana Rukavina i ovog prosinca organizira humanitarnu akciju „Želim život“ kojom se nastavlja rad na unaprjeđenju hrvatske hematologije. Pozivom na broj 060 9000 građani tijekom cijelog prosinca mogu donirati 5.00 kuna (plus PDV) kako bi podržali ovu akciju. Kao i prethodnih godina, cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju uzrokovanu koronavirusom, ove godine neće biti tradicionalnog humanitarnog koncerta na Trgu bana Jelačića. Međutim, Zaklada Ana Rukavina i Zakladin partner Nova TV pripremaju blagdanski program koji će se 19. prosinca emitirati na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr te Facebook stranici DNEVNIK.hr.

Prvi put nakon 14 godina neće se održati tradicionalni božićni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića zbog pandemije bolesti COVID-19. Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, spremačicama, medicinskim sestrama, liječnicima koji danonoćno bdiju nad ljudskim životima. Anin vapaj i želja za životom nikada nisu imali više smisla nego danas, kada je želja za zdravljem i životom kakav smo poznavali, želja svih nas. Čuvajmo zdravlje jedni drugih, cijenimo život i ponovno pokažimo veliko hrvatsko srce –  poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Ovogodišnji koncert Želim život održat će se u subotu, 19. prosinca uz najljepše izvedbe zvijezda hrvatske estrade Severine i Petra Graše koji će dodatno zagrijati srca gledatelja u ovo predbožićno vrijeme ljubavi i darivanja.

Inače, ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb, čime je nadu za spas života dobilo 125 oboljelih pacijenata. Nadalje, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na više od 65.000 darivatelja. To Hrvatsku, prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270,94 kn. Klinici za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ vrijedan mobilni ultrazvuk u vrijedosti od 331.650 kn te početkom pandemije bolesti COVID-19 respiratora u vrijednosti od 187.500 kn. Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek koji od 2013. godine za Hrvatski registar DDKMS prikuplja uzorke potencijalnih darivatelja, medicinski hladnjak za skladištenje prikupljenih uzoraka do njihove dostave Odjelu za tipizaciju tkiva KBC-a Zagreb u vrijednosti od 38.120,94 kn. Hrvatskom liječničkom zboru tj. Hrvatskom društvu za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju 35.000 kn za projekt koji se bavi psihosocijalnim aspektima djece oboljele od hemato-onkoloških bolesti.

Kao zalog za budućnost, Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je dosad sedmero liječnika iz Republike Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime