HSU Vrbovec traži veće darovnice umirovljenicima za Božić i Uskrs

0
Komunalac add

Novoizabrani Gradski odbor HSU-a Vrbovca, pod predsjedanjem Josipa Jambrača, održao je sjednicu na temu poboljšanja statusa vrbovečkih umirovljenika, nakon koje je izdao priopćenje za javnost. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„HSU grada Vrbovca predlaže da se u Proračun za 2022. godinu uvrste povećani rashodi za božićnicu i uskrsnicu umirovljenicima s obzirom na bitno povećane troškove života, a time i veće nejednakosti u raspoloživom dohotku umirovljenika. HSU predlaže dodjelu darovnice za Božić i Uskrs prema sljedećem modelu: umirovljenicima s mirovinama do 3000 kuna po 250 kuna, a od tri do 5000 kuna, po 150 kuna božićnice i uskrsnice.

Naime, troškovi za osnovne životne potrepštine rasli su kudikamo više od statističkih pokazatelja, pa smatramo nužnim tome prilagoditi i postojeći model raspodjele i visinu darovnica. Nadalje, predlažemo izmjene dosadašnjeg modela naknade troškova prijevoza u zdravstvene javne ustanove iz istovjetnih razloga. Dakle, troškovi javnog prijevoza refundirali bi se u cijelosti, dok bi se troškovi specijalnog prijevoza putem HALO Taxija refundirali u 70 posto cijene prijevoza. Teško je opisati koliko znači slabo mobilnim osobama prijevoz s kućnog praga do vrata bolnice, a sve je veći broj korisnika s najnižim prihodima koji ga koriste. Visina ukupnih rashoda za ove svrhe čini manje od dva posto gradskog proračuna“– stoji u  priopćenju za javnost vrbovečkog HSU-a.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime