Hrvoje Herček: Jedina sramota ovog grada je gradonačelnik Kralj

0
Komunalac add

U našu redakciju danas je stiglo priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoja Herčeka u kojem se osvrnuo na jučerašnju sjednicu te na priopćenje gradonačelnika Denisa Kralja. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Jedina sramota ovog grada je gradonačelnik Kralj!

Nakon jučerašnjeg priopćenja gradonačelnika Denisa Kralja u kojem politički napada, omalovažava i blati moje ime i funkciju predsjednika vijeća iznoseći laži i neistine, dužan sam reagirati i kao čovjek, ali i kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Gradonačelnik Kralj govori kako je „sramotno“ moje traženje jedne emisije mjesečno u programu radio Vrbovca kako bi se čuo glas svih vijećnika Gradskog vijeća. Dakle, ne većine. Svih! I HDZ-a i SDP-a i ostalih stranaka i nezavisnih. Tražio sam jedan dodatni termin, jer većina vijećnika smatra da se o radu Gradskog vijeća neprimjereno i  nedovoljno izvještava i da građani imaju pravo znati što radi Gradsko vijeće.

U prilog tome ide i činjenica da vijećnici nisu 7 mjeseci imali mogućnost govoriti u programu Radio Vrbovca. Za razliku od vijećnika, gradonačelnik ima svoj termin svaki tjedan i redovito gostuje i priča što želi pa građani Vrbovca ne mogu dobiti drugačiju informaciju i stječu dojam da u našem gradu sve radi i odlučuje jedan čovjek. To u praksi nije tako, ali u programu Radio Vrbovca slušatelji  ne mogu drugačije čuti, jer  nitko osim gradonačelnika nije govorio na  radiju 7 mjeseci!

Svojim priopćenjem gradonačelnik je dokazao da je upravo on taj moćnik koji određuje tko će gostovati i govoriti na Radio Vrbovcu i da je on glavni urednik! Otvoreno mi je poručio „… da mi ovo neće proći!“ Pa tko odlučuje o programu radija? Denis Kralj ili direktorica Anita Batarelo? Očito Kralj.

Budući da je moj dopis išao službenim putem prema direktorici Radio Vrbovca, on za taj dopis nije mogao ni znati, no očito postoji netko u Gradu Vrbovcu ili u Radio Vrbovcu tko mu je taj dopis dao. Odgovor direktorice je druga priča.

Kralj u svom nepotrebnom priopćenju blati mene i moju funkciju govoreći da „sam skinuo sredstva Radio Vrbovcu“ i gomila ružne optužbe ne bi li me ocrnio pred javnošću. Podsjetit ću da je baš on, Denis Kralj, prihvatio amandman u kojem se Rebalansom skida 30.000,00 kuna Radio Vrbovcu  i da su za tu odluku glasali svi vijećnici, dakle, i SDP i Laburisti i HSS uz predlagače. Stoga, Herček je bio 1 od 16 vijećnika koji su glasali za amandman koji je KRALJ PRIHVATIO BEZUVJETNO!

Gradonačelnik Kralj govori da ja radim štetu radio Vrbovcu?! Čime? Time što sam tražio 30 minuta mjesečno za svih 17 vijećnika?! Na radiju koji Grad Vrbovec financira?  Ovime dokazuje da je upravo on pravi  direktor Radio Vrbovca i glavni urednik i da ne odobrava nikakva drugačija mišljenja i stavove čak ako bi dolazila u emisijama u kombinaciji s njegovim vijećnicima.

Svojim bahatim ponašanjem Denis Kralj otjerao je nekoliko dugogodišnjih zaposlenika gradskih službi koji više nisu mogli raditi u uvjetima koje su im Kralj i njegov suradnik Belošević svakodnevno nametali. Kralja napuštaju njegovi najbliži suradnici, koalicijski partneri, vijećnici pa čak i iz njegove stranke.

Nakon sinoćnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je Kralj zloupotrijebio „Aktualni sat“ kako bi vrijeđao vijećnike i  predsjednika vijeća sjednicu je napustila većina vijećnika, a to su učinila i oba zamjenika gradonačelnika koje već Kralj duže vrijeme omalovažava i koji su njemu nebitni baš kao i Gradsko vijeće i vijećnici, jer bitan je samo on, Denis Kralj, gradonačelnik i glavni gost i urednik vrbovečkog radija!

Jučerašnjim ponašanjem na sjednici Gradskog vijeća, svojim  priopćenjem, načinom komunikacije i ophođenja s vijećnicima i suradnicima, nepoštivanjem funkcija, omalovažavanjem Gradskog vijeća, svojim neprikladnim odijevanjem i ponašanjem Denis Kralj je jedina sramota ovog grada! Sve laži, optužbe, klevetanje političkih neistomišljenika , omalovažavanja i osude su Kraljeva sredstva kojima želi ušutkati svoje političke protivnike, ali i prikriti svoju nesposobnost i neznanje upravljanja gradom čiji je proračun najveći u povijesti grada Vrbovca, a projekata nikad nije bilo manje!

Kao još jedan dokaz cenzure želim istaknuti kako je Radio Vrbovec nakon sinoćnjeg prekida sjednice Gradskog vijeća objavio vijest o prekidu sjednice i za mišljenje upitao gradonačelnika Kralja čiji su stav i objavili, dok predsjednika vijeća koji je sjednicom predsjedao i vodio je nitko nije ništa pitao, niti pozvao da kaže svoj iskaz. Toliko o profesionalnosti vrbovečkog radija , radija koji se financira novcem gradskog proračuna koji donosi Gradsko vijeće!“ – stoji u priopćenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoja Herčeka.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime