Hrvatska vojska u akciji pošumljavanja u Bolču

0
Komunalac add

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić obišli su danas šumu Česma u Bolču, u kojoj pripadnici Topničko-raketne pukovnije Hrvatske vojske sudjeluju u akciji Dani zajedničke sadnje u organizaciji Hrvatskih šuma.

Dvadeset pripadnika pukovnije zajedno sa šumarima u pet će dana posaditi 10 tisuća sadnica hrasta lužnjaka. Sadnicu je danas posadio i ministar Banožić. –Hrvatska vojska svojim ponašanjem i angažmanom šalje poruku društvu na koji način se treba odgovorno ponašati. U ovoj akciji šaljemo poruku o odgovornom ponašanju prema prirodi i šumi – poručio je ministar Božić te naveo i još jedan primjer dobre suradnje vojske i Hrvatskih šuma. –S Hrvatskim šumama imamo najveću suradnju u vrijeme protupožarne sezone i zaštite šuma u mediteranskom području, osobito u turističkoj sezoni – istaknuo je ministar.

Vojnike je za akciju sadnje pripremao poslovođa i šumarski tehničar Šumarije Vrbovec Matija Keleković. –To su mladi ljudi, bez iskustva, naučili smo ih kako se sadi biljka, kako se iskopa pravilno rupa, kako se biljka stavi rupu i pravilno zatrpa. Danas im je drugi dan i polako su počeli prihvaćati naše sugestije u sadnji hrasta lužnjaka – rekao je Keleković te naglasio kako se radi o zahtjevnom poslu. –Teren je zahtjevan, nizinski, pod vodom, mekano je, no moram pohvaliti našu vojsku, ide im odlično – ističe Keleković.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime