Hrvatska ima predsjednicu

0
Komunalac add

M.K.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva Hrvatska ima predsjednicu. Kolinda Grabar – Kitarović u drugom je krugu osvojila 50,74 posto glasova i time pobijedila dosadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića, koji je osvojio 49,26 posto.

Ured predsjednika prvi puta u povijesti Hrvatske useljava žena. Ovo je ujedno prvi put nakon Franje Tuđmana, te nakon petnaest godina, da je kandidat HDZ-a osvojio predsjedničke izbore.

Većina vrbovečkih birača svoj glas ipak je dala Ivi Josipoviću, njih 51,52 posto, dok je Kolinda Grabar Kitarović osvojila 48,48 posto. Izborima je pristupilo preko 7 od ukupno 12 tisuća registriranih birača.

Na našem području Kolinda Grabar Kitarović pobjede je odnijela u tri od pet susjednih općina.

Kao i u prvom krugu najviše glasova osvojila je u općini Rakovec, čak 65,56 posto, dok je Ivo Josipović osvojio 34,44 posto. U ovoj općini ponovno je zabilježen i najveći odaziv birača na našem području, čak 84,02 posto.

Stanovnici općine Farkaševac odlučili su se također za Grabar Kitarović s 51,39 posto glasova, dok je ostatak od 48,61 posto osvojio Josipović. Sličan scenarij zabilježen je i u općini Gradec gdje je za Grabar Kitarović glasalo 50,32 posto, a za Josipovića 49,68 posto birača.

Općina Dubrava i u ovom se krugu odlučila za Ivu Josipovića  s 51,27 posto, dok je Grabar Kitarović osvojila 48, 73 posto.

Najveći postotak glasova našeg područja Ivo Josipović osvojio je u općini Preseka, 55,01 posto, dok je Grabar Kitarović tamo  osvojila 44,99 posto.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime