Hrvački klub PIK Vrbovec uspješno organizirao Prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije djevojčice i dječake početnike

0
Komunalac add

Hrvački klub PIK Vrbovec je u okviru obilježavanja 50. obljetnice rada i postojanja bio domaćin Pojedinačnog prvenstvu Hrvatske U-20 u hrvanju slobodnim načinom za 2023. godinu, Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe i starije dječake početnike u hrvanju slobodnim načinom te Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe i starije djevojčice početnice. Na prvenstvu koje je održano u sportskoj dvorani OŠ Marije Jurić Zagorke okupili su se hrvački klubovi iz cijele Hrvatske. U uvodnom dijelu državnog prvenstva sudjelovali su članovi Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec su vrbovečke mažoretkinje, a hrvatsku himnu otpjevao je Marko Antolković. Predsjednik HK PIK Vrbovec, Tomislav Grežina pozdravio je sve natjecatelje, suce, goste kao i gledatelje te otvorio državno hrvačko prvenstvo u slobodnom načinu. Brojni navijači, roditelji i zaljubljenici u hrvanje mogli su uživati u atraktivnim borbama. Medalje i pehare podijelili su predsjednik HK PIK Vrbovec Tomislav Grežina i trener U-17 Eugen Jakovljević. Cjelokupna organizacija je protekla u sportskom ozračju i afirmaciji hrvačkog sporta u Vrbovcu i promociji samog Grada Vrbovca. Naime, Vrbovec nije često domaćih nacionalnih prvenstava pa svaka sportska manifestacija državnog ranga natjecanja doprinosi i ukupnoj kvaliteti vrbovečkog sportskog života. Tradicionalno državno hrvačko prvenstvo za seniore i kadete u slobodnom stilu održava se u subotu 21. listopada 2023. godine u sportskoj dvorani OŠ Marije Jurić Zagorke s početkom u 11,00 sati.

Glavni tajnik Hrvačkog hrvatskog saveza Tin Bregović izjavio je kako je na prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije djevojčice i dječake početnike i juniore u hrvanju slobodnim stilom bilo je prisutno 278 sportašica i sportaša iz 25 klubova. – Ovakav veliki broj natjecatelja nam govori da hrvanje ima kontinuirani rast broja hrvača na što smo mi kao Hrvatski hrvački savez izrazito ponosni. Čestitam organizatoru Hrvačkom klubu PIK Vrbovec na izuzetno kvalitetnoj organizaciji ovog tehnički izrazito zahtjevnog natjecanja i na 12 medalja koje su osvojili – zaključio je.

Predsjednik HK PIK Vrbovec Tomislav Grežina pojasnio je kako je u konkurenciji mlađih dječaka početnika nastupilo 113 natjecatelja, ekipno prvo mjesto osvojio je Hrvački klub Sesvetski Kraljevec. – U kategoriji starijih dječaka početnika nastupilo je 79 natjecatelja, ekipno prvo mjesto osvojio je Hrvački klub Velik Gorica 1991. U kategoriji mlađih djevojčica početnica nastupilo je 31 natjecatelj, ekipno prvo mjesto osvojio je Hrvački klub Slatina. U kategoriji starijih djevojčica početnica nastupilo je 8 natjecateljica, ekipno prvo mjesto osvojio je Hrvački klub Slatina. U kategoriji juniora nastupilo je 48 natjecatelja, ekipno prvo mjesto osvojio je Hrvački klub Metalac. Za HK PIK Vrbovec nastupilo je 20 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate. Ekipno u kategoriji mlađih dječaka početnika dijelimo treće mjesto s Hrvačkim klubom Hrvatski Dragovoljac – naveo je.

U nastavku donosimo rezultate Hrvačkog klupa PIK Vrbovec:

Ekipno mlađi dječaci početnici zauzeli su treće mjesto:

Kategorija do 30 kg – Fran Sušilović
Kategorija do 33 kg – Antonio Rosić 3. mjesto, Tomislav Stanković, Noa Benko
Kategorija do 36 kg – David Jozić
Kategorija do 44 kg – Ivan Matković 3. mjesto, Vigo Lujić, Marko Puhin
Kategorija do 49 kg – Noa Horvat 3. mjesto                                                            Kategorija do 65 kg – Mislav Bengez 3. mjesto

Ekipno u kategoriji starijih dječaka početnika
Hrvački klub “PIK VRBOVEC” zauzeo je četvrto mjesto. Za klub nastupili su;
Kategorija do 36 kg – Patrik Skupnjak 2. mjesto
Kategorija do 40 kg – Ivan Gubijan 1. mjesto
Kategorija do 49 kg – Teo Štrkalj 2. mjesto, Mihael Jurović, Jan Ferenčak

Ekipno u kategoriji mlađih djevojčica početnica Hrvački klub “PIK VRBOVEC” zauzeo je šesto mjesto. Za klub nastupili su:
Kategorija do 30 kg – Marija Čulina 1. mjesto
Kategorija do 36 kg – Ema Gubijan Mihelić 1. mjesto
Kategorija do 40 kg – Ana Petrić 2. mjesto

Ekipno u kategoriji starijih djevojčica početnica Hrvački klub “PIK VRBOVEC” zauzeo je drugo mjesto. Za klub  nastupili su:
Kategorija do 44 kg – Emma Brezjan 2. mjesto
Kategorija do 54 kg – Lara Matković 1. mjesto

Treneri: Nenad Grežina, Marko Dubravec, Davor Lujić

 

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime