Hrvački klub PIK Vrbovec osvojio 103 medalje u 2023. godini

0
Komunalac add

Predsjednik HK PIK-a Vrbovec Tomislav Grežina je slavodobitno na izvještajnoj Skupštini naglasio da su hrvačice i hrvači PIK-a Vrbovec u 2023. godini osvojili 103 medalje. Nema dvojbe da je to povijesni klupski rezultat u pola stoljeća rada jer je klupski jubilej bio obilježen raznim događanjima od organizacija državnih prvenstava, hrvačkih turnira, sportske izložbe pa do tiskanja prigodne razglednice i korištenja prigodnog poštanskog žiga. Skupština je bila održana u Krkaču 110 A u kleti obitelji Željka Sovića. Na Skupštini su od gostiju bili nazočni tajnik Hrvatskog hrvačkog saveza Tin Bregović i tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić.

Predsjednik Tomislav Grežina je u izvješću o radu u 2003. godini istaknuo da je klub s odličnim rezultatima na najbolji mogući način proslavio 50 godina djelovanja. Hrvački klub PIK Vrbovec je u 2023. godini osvojio 103 medalje, od toga 25 s natjecanja na prvenstvima Hrvatske i 38 na međunarodnim natjecanjima i tako smo na najbolji mogući način proslavili 50 godina djelovanja. Klub je sudjelovao na 25 hrvačkih turnira. Otvorena je rekreativna grupa hrvača. Klub je sudjelovao na međunarodnom Erasmus projektu WrestlingAcademy for positive values u kojem su participirale Sjeverna Makedonija, Srbija i Hrvatska na tri radionice. Jakov Ćuković i Lucija Lernatićsu bili proglašene za sportske nade Grada Vrbovca i najbolji mladi sportaši do 15 godina Zagrebačke županije), dodijeljeno je gradsko priznanje djevojčicama za ekipno prvo mjesto na početničkom prvenstvu Hrvatske.

Klubu je dodijeljeno javno priznanje Općine Gradec iz područja sporta za 2023. godinu. Bio je organizirani odlazak na Europsko prvenstvo u hrvanju u Zagrebu. U okviru obilježavanje jubileja 50 godina HK PIK Vrbovec organizirana je sportska izložba u rujnu u Narodnoj knjižnici Vrbovec, klub je bio organizator i domaćin Hrvatskog hrvačkog prvenstva u pet uzrasnih kategorija, a u prosincu je tiskana prigodna razglednica i korišten prigodni poštanski žig u pošti Vrbovec. – Sudjelovali smo u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana (demonstracija hrvanja, video prezentacija prigodni pokloni) koje je organizirala GZŠ Vrbovec. U Vrbovcu smo organizirali Festival hrvanja u Vrbovcu (PH U 20 SL način, PH za mlađe djevojčice i dječake u SLnačinu, PH seniori SL način, PH U 17 SL način – odlična organizacija). Klub je sudjelovao u snimanju dviju emisija Sportske televizije. Organizirali smo božićno darivanje najmlađih i napravili zajednički fotografiju kluba. Nabavili smo hrvačku strunjači i ceradu te sportsku opreme i obuće (trenirke, dresovi, užad, girije, gume, vijače…). Izvršni odbor je u 2023. godini održao 11 sastanaka na kojima je bila raspravljena klupska politika i realizacija postavljenih ciljeva – rekao je Grežina.

U planu rada za 2024. godinu predviđene su slijedeće klupske aktivnosti: povećati broj djece da treniraju hrvanje, angažirati još jednog sportskog trenera za rad s djecom, raditi na promociji hrvanja u Vrbovcu i privlačiti djecu i mlade na bavljenje hrvanjem, povećati financijske kapacitete kluba prijavljivanjem projekata na natječaje Zagrebačke županije, Hrvačkog saveza Zagrebačke županije, Hrvatskog hrvačkog saveza te fondove EU, sudjelovanje na što više hrvačkih turnira sa što više skupina uzrasta, osnivanje podružnica kluba u okolnim općinama s ciljem privlačenja većeg broja hrvača, suradnja s osnovnim školama u Vrbovcu oko organiziranja školskih sportskih natjecanja, rad na stvaranju vrhunskih hrvača, održati nivo ovogodišnje kvalitete organiziranja hrvačkih natjecanja, poboljšanje odnosa s PIK Vrbovcem u smislu sponzorstava te rad na dovođenju novih, kvalitetnija suradnja oko organizacija treninga i natjecanja s ostalim klubovima iz Zagrebačke županije i Grada Zagreba na mjesečnoj bazi, slanje članova kluba (djece) na uskrsne, ljetne ili zimske pripreme ipokretanje postupka donošenja novog Statuta kluba

Predsjednik Tomislav Grežina je u Financijskom izvješću za 2023. godinu naveo da su ukupni prihodi bili u iznosu od 44.394,94 eura, a ukupni rashodi su iznosili 40.918,71 eura. U Financijskom planu za 2024. godinu planirani su prihodi u iznosu 68.800,00 eura, koliko su predviđeni i klupski rashodi. Sva izvješća su bila jednoglasno prihvaćena od strane skupštinara.

Tajnik GZŠ Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić je čestitao HK PIK-u Vrbovec na proslavi 50 godina djelovanja, na postignutim izvrsnim sportskim rezultatima, sudjelovanju na brojnim aktivnostima i na promociji olimpijskog sporta hrvanja. Naročito je naglasio hvale vrijedno klupsko djelovanje na sve većem okupljanju mladih sportaša da se bave atraktivnim borilačkim sportom. I na kraju istaknuo da hrvanje spada među najpopularnije sportove na vrbovečkom području, a hrvačice i hrvači godinama osvajaju medalje za svoj klub, a time promoviraju i Grad Vrbovec. Poslije održane Skupštine bila je organizirana večera za sve skupštinare, goste i nazočne članove.

HK PIK Vrbovec je u zadnjih par godina napravio veliki zaokret u svom radu nakon čega je uslijedila i žetva medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima. U 2023. godini je nastavljen uspješan trend u kojem su osvojene medalje na prvenstvu Hrvatske: Domenik Andreić – 2. mjesto, seniori (slobodan način), Ivano Kovačić – 1. mjesto, kadeti, (slobodan način), Jakov Ćuković – 3. mjesto, kadeti (slobodan način), Marino Kovačić  – 3.  mjesto, U 15,  (grčko-rimski način), Ivano Domgjoni – 2. mjesto, U 13, (grčko-rimski i slobodan način), Ivan Gegić – 3. mjesto, U 13(grčko-rimski i slobodan način), Tibor Ćuković – 2. mjesto, U 13  (grčko-rimski način), Antonio Ivčin – 2. mjesto, U 13 (slobodan način), Lucija Lernatić –  1. mjesto, U 13 (slobodan način), Petra Ranogajec – 1. mjesto, U 13 (slobodan način) i Lara Matković – 3. mjesto, U 13 (slobodan način)… U klubu djeluje 4 trenera: Tvrtko Jakšić, Davor Lujić, Nenad Grežina i Marko Dubravec dok se za nove trenere školuju DomenikAndreić i Ivor Bregović. HK PIK Vrbovec po postignutim sportskim rezultatima i svestranim aktivnostima plijeni pozornost ne samo vrbovečke sportske javnosti u Vrbovcu nego i daleko šire pa je iskazan sve veći interes kako kod djevojčica tako i kod dječaka da se bave hrvanjem. Hrvanje u gradu Vrbovcu ima blistavu budućnost jer dolaze novi naraštaji koji svojim talentom i sustavnim treniranjem osvajaju kolajne i najsvjetlijeg sjaja. Stoga nije na odmet spomenuti da je možda ponovo trenutak da se ozbiljno počne razmišljati da se HK PIK Vrbovec u dogledno vrijeme ponovo uključi sa seniorskom momčadi u ligaško natjecanje.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime