Hidrospoj slavi 50 uspješnih godina

0
Komunalac add

Zlatko Sohora se davne 1972. godine upustio u samostalnu djelatnost smjestivši obrt Hidrospoj u unajmljeni prostor drvene kuće. Sada, 50 godina kasnije obitelj Sohora slavi veliku obljetnicu uspješnog rada. U Motelu Marina, gdje se odvijala proslava, moglo se čuti kako se obrt postupno širio, zapošljavao radnike i nabavljao rabljene strojeve. 1978. godine objekt je izgorio u požaru koji je uništio strojeve i sav materijal, međutim uz pomoć prijatelja, obitelj Sohora ponovno je pokrenula svoj obrt te nabavila strojeve i 1981. godine izgradila novi proizvodni pogon na današnjoj lokaciji. Zahvaljujući entuzijazmu i volji Zlatka Sohore i uz podršku obitelji, obrt za proizvodnju i prodaju hidrauličnih cilindara i instalacija Hidrospoj, počeo se razvijati i širiti tržište. Ubrzo je postao u pravom smislu riječi obiteljski obrt, jer je sin Zdravko već od rane dobi pokazao zanimanje za ovu granu djelatnosti i njoj se u potpunosti posvetio nakon završetka školovanja te nakon očeva odlaska u mirovinu preuzeo vođenje obrta.

Tradicija obiteljskog posla nastavlja se otvaranjem Prenoćišta Marina 1998. godine, koje je ušlo u 25. godinu postojanja i sastavni je dio obrta Hidrispoj. Motel i danas, nakon odlaska u mirovinu, vodi Ljubica Sohora.

U Hidrospoju i Prenoćištu Marina zaposlena su 23 djelatnika.

Zdravko Sohora i ovom je prilikom istaknuo kako je zadovoljstvo velikih kupaca količinom i cijenom proizvoda te istodobno ispunjavanje zahtjeva malih gospodarstava i obrta, misija kojoj je Hidrospoj posvećen od samih početaka. Rezultat ovakvog poslovanja je nova proizvodna hala i stalno ulaganje u strojni park.

Odlika obrta Hidrospoj veliko je i dugogodišnje iskustvo, kontinuirano ulaganje u inovacije, modernizaciju i nove tehnologije što mu omogućuje jednu od vodećih pozicija na tržištu

Kvalitetu rada i profesionalnost prepoznali su Zagrebačka županija, Grad Vrbovec, Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zagreb, Udruženje obrtnika Vrbovec, koji uvijek podržavaju sve projekte, a za svoj su rad primili brojne nagrade.

O dugoj tradiciji govori i podatak kako je jedan djelatnik otišao u mirovinu nakon 42 godine neprekinuta rada, a potom i dvoje djelatnika s 36 i 38 godina.

Današnjoj proslavi prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije u Zagrebačkoj županiji Damir Fašaić, gradonačelnik grada Vrbovca Denis Kralj te predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, te brojni drugi gosti.

Okupljene je zabavljao tamburaški sastav Pleteri.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime