Herček: „Očekujem zajedništvo i jednoglasnu odluku Gradskog vijeća“

1
Komunalac add

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček sazvao je Tematsku sjednicu Gradskog vijeća na temu „Rasprava o prijedlogu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za odlaganjem otpada s područja grada Sv. Ivana Zeline na odlagalištu otpada Beljavine na području Grada Vrbovca”. Ova sjednica sazvana u srijedu, 17. travnja. Na sjednicu su uz vijećnike i izvršnu vlast pozvani i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, koji bi trebali vijećnicima Gradskog vijeća obrazložiti svoju odluku.

Podsjetimo, nakon što je u Grad Vrbovec stigao Dopis Fonda o odlaganju zelinskog smeća u Vrbovcu, vrbovečki se politički život dodatno uzburkao. Vijećnici HDZ-a, BM 365 i Reformista uputili su predsjedniku Gradskog vijeća Zahtjev za sazivanjem tematske sjednice, a na 18. sjednici Gradskog vijeća je izglasana i odluka o njenom održavanju.

 

Budući da se na tematskim sjednicama ne može donijeti odluka, već samo zaključak, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček sazvao je i Izvanrednu sjednicu koja će se istog dana održati odmah po završetku Tematske sjednice i na kojoj bi trebala biti izglasana i odluka kako će Grad Vrbovec postupiti. Predsjednik Vijeća Herček je izjavio kako očekuje zajedništvo i jedinstvo svih vijećnika po ovom vrlo bitnom pitanju te jednoglasnu odluku. Također, očekuje da će se sjednici odazvati i direktor Fonda te ministar Ćorić i pojasniti svoju odluku, ali i saslušati stav vrbovečkog Gradskog vijeća. Tematska sjednica počinje u 17,30 sati, a Izvanredna odmah po njenom završetku. Sjednici mogu prisustvovati svi građani koji se najave gradskim službama u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća.

 

 

 

1 KOMENTAR

  1. Trebali bi ispraviti tekst, malo bolje pogledajte datume tih sjednica. Dali je izvanredna sjednica GV danas? Dali je ipak nakon tematske koja je sazvana 17.4.?

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime