Herček: „Očekujem zajedništvo i jednoglasnu odluku Gradskog vijeća“

0
340
Komunalac Vrbovec add

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček sazvao je Tematsku sjednicu Gradskog vijeća na temu „Rasprava o prijedlogu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za odlaganjem otpada s područja grada Sv. Ivana Zeline na odlagalištu otpada Beljavine na području Grada Vrbovca”. Ova sjednica sazvana u srijedu, 17. travnja. Na sjednicu su uz vijećnike i izvršnu vlast pozvani i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić, koji bi trebali vijećnicima Gradskog vijeća obrazložiti svoju odluku.

Podsjetimo, nakon što je u Grad Vrbovec stigao Dopis Fonda o odlaganju zelinskog smeća u Vrbovcu, vrbovečki se politički život dodatno uzburkao. Vijećnici HDZ-a, BM 365 i Reformista uputili su predsjedniku Gradskog vijeća Zahtjev za sazivanjem tematske sjednice, a na 18. sjednici Gradskog vijeća je izglasana i odluka o njenom održavanju.

 

Budući da se na tematskim sjednicama ne može donijeti odluka, već samo zaključak, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Herček sazvao je i Izvanrednu sjednicu koja će se istog dana održati odmah po završetku Tematske sjednice i na kojoj bi trebala biti izglasana i odluka kako će Grad Vrbovec postupiti. Predsjednik Vijeća Herček je izjavio kako očekuje zajedništvo i jedinstvo svih vijećnika po ovom vrlo bitnom pitanju te jednoglasnu odluku. Također, očekuje da će se sjednici odazvati i direktor Fonda te ministar Ćorić i pojasniti svoju odluku, ali i saslušati stav vrbovečkog Gradskog vijeća. Tematska sjednica počinje u 17,30 sati, a Izvanredna odmah po njenom završetku. Sjednici mogu prisustvovati svi građani koji se najave gradskim službama u skladu s Poslovnikom Gradskog vijeća.

 

 

 

Komunalac

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime